Emotivni Đoković otvorio dušu posle velikog priznanja!

Autor:

Sport

18.02.2019

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković četvrti put je dobio Laureus nagradu koja se dodeljuje najboljem sportisti sveta. Najbolji teniser sveta se podsetio prošle godine i podsetio se teškog perioda koji je prošao i uspeo da prebrodi uz pomoć porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jelena i Novak Đoković

Nagradu mu je uručila nekadašnja teniserka Monika Seleš. Naš as je bio počastvovan što ima priliku da bude sa njom na pozornici.

- Velika je čast da delim ovu pozornicu sa princom Albertom od Monaka i Monikom Seleš. Snovi su počeli sa tobom i tvojom krijerom. Jelena Genčič je bila zaslužna za to, ona je imala uticaj na moj život više nego bilo ko, osim mojih roditelja, naravno. Monika, znam sve o tebi, ideš u 21.30 u krevet, ne piješ koka-kolu, zdravo se hraniš, bila si mi inspiracija - rekao je Đoković.

Potom se osvrnuo i na kompletan događaj.

- Živim po filozofiji ne očekuj ništa i dobićeš sve. Večeras je bilo mnogo sportista na ovoj ceremoniji. Mnogi su mi zagrejali srce svojim pričama, dokazali su da sport šalje univerzalnu poruku svima. Nelson Mendela je bio upravu kada je rekao da sport može da promeni svet- rekao je najbolji sportista planete.

Nije mogao a da se ne zahvali supruzi Jelena za koju smatra da je najzaslužnija za njegov povratak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Želim da zahvalim svojoj supruzi Jeleni što izdvaja vreme za mene. Prikazala me je u drugačijem svetlu. To je uradila bolje nego što bih ja. Pomogla mi je kada sam pomišljao da napustim tenis, nisam pronalazio sebe u tim trenucimma, trebalo mi je da se vratim. Od Rolan Garosa 2016. godine sam imao taj problem. Kada sam osvojio zlatni slem, tada sam doživeo olakšanje. Nisam napustio proces i to putovanje, koliko sam želeo da ostvarim taj cilj, a opet taj cilj ne bi bio bez celog putovanja- rekao je Đoković.

Govorio je i o problemima koje je imao za vreme povrede.

- Mnogo sam lekcija naučio o sebi, o životu u poslednje tri godine. Bio sam nestrpljiv da se vratim posle operacije i zaista sam bio na ivici da ostavim reket, a sada stojim ispred vas i pričam priču. U tim trenucima kada se suočavate sa izazovima treba da pogledate u sebe i tu sve leži. Nisam razumeo sebe do tada, ali treba uvek naći veru, motivaciju, i hvala vam za ovo divno veče - zaključio je Đoković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading