SRBIN POTUKAO PAKLENU KONKURENCIJU: Novak Đoković je apsolutni kralj sporta!

Autor:

Sport

18.02.2019

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je kralj sporta! I to ne samo "belog" pošto je dobio prestižnu nagradu "Laureus" za najboljeg sportistu 2018. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Od 2000. godine do danas, legende svetskog sporta glasaju za predložene kandidate u nameri da izaberu najboljeg sportistu i sportistkinju na planeti. Srpski teniser se ponovo našao u društvu najboljih, Kilijana Mbapea, Luke Modrića, Lebrona Džejmsa, Luisa Hamiltona i Eliuda Kipčogea, ali je ponovo srpski as odneo pobedu u "paklenoj" konkurenciji.

I to potpuno zasluženo, imajući u vidu šta je sve uspeo da uradi nakon povratka sa pauze zbog povrede. Iako 2018. nije započela na najbolji mogući način, druga polovina godine bila je dovoljna da srpski as četvrti put dobije ovo prestižno priznanje.

Đoković je prethodno osvajio ovo priznanje, 2012., 2015. i 2016. godine.  Na večnoj listi dobitnika Laureusove nagrade, Rodžer Federer je do sada pet puta biran za najboljeg, dok je Đoković sada na drugom mestu.

Titulu najboljeg tima godine je ponela fudbalska reprezentacija Francuske, svetski prvaci iz Rusije.

Nagrada za "Takmičarki duh" osvojila je Linzi Von koja se nedavno na Svetskom prvenstvu u skijanju brozom oprostila od aktivnog bavljenja sporta.

Nagrada za najveće dostignuće u sportu pripala je atletičaru Eliudu Kipčogeu.

Nagrada za najbolju sportistkinju otišla je u ruke gimnastičarke Simone Biles.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading