(FOTO/VIDEO) Kad Nole dođe u Srbiju bude nezaboravno: Đuskao i ćaskao sa klincima, a razlog za njegov dolazak u ovo mestašce je za naklon do poda!

Autor:

Sport

12.02.2019

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković boravi u Srbiji gde odmara i priprema se za nastavak sezone, ali najbolji teniser sveta u Srbiji ima još važnih obaveza. Naime, Novak Đoković i njegova supruga Jelena su prisustovali otvaranju prvog vrtića u Mačvanskom Prnjavoru pored Šapca.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Doček Novaka Đokovića u Prnjavoru

Fondacija Novak Đoković rekonstruisala je i opremila staru zgradu Doma zdravlja, adaptirajući je u prvi vrtić u ovom selu nadomak Šapca. Ukupna ulaganja u projekat iznose 32.761.462.55 RSD. U novom objektu, koji je sada deo predškolske ustanove "Naše dete" iz Šapca, sprovodiće se programi za 150 mališana uzrasta od tri do šest godina.

Prisutnima će se obratio najbolji teniser sveta Novak Đoković, a prethodno je pozdravio svako dete ponaosob koji su čekali da dobiju autogram i da se slikaju sa najboljim srpskim sportistom.

- Svi smo deca i hteo da bih da pitam gde mogu da se prijavim za plesnu tačku, sviđaju mi se vaši osmesi. Hvala domaćinima i partnerima fondacije i lokalno u gradu Šapcu i Prnjavoru koji su pokazali dobru volju da se stvori vrtic posle dve godine. Vidljivi su rezultati našeg truda i svima nam je srce na mestu kad vidimo osmehe dece- rekao je Đoković.

Prisutnima se obratila i Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije.

- Želim da istaknem činjenicu da jedan roditelj za razvoj dece nije dovoljan, pravi uslovi su oba roditelja, celo selo, da svi imamo razumevanja i da znamo koliko je važno da zajedno izvedemo decu na pravi put. Želeli smo da to bude Prnjavor, a ekipa iz Prnjavora je kucala na naša vrata jer je 500 dece tada čekalo na vrtic. Mi se trudimo da ovim malim ljudima omogućimo da izrastu u velike ljude- rekla je Jelena.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, direktorka Predškolske ustanove "Naše dete" Sandra Mićić i nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković Maja Kremić.

- Ovo je veliki dan za grad, nismo navikli da dobijamo ovako velike poklone, do sad smo se sami borili. Nadam se da ce ovo biti pristojno mesto za život, pogotovo deci bila ona u centru grada ili ovako na periferiji- rekao je Zelenović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading