Đoković i Nadal su jeftiniji od Federera!

Autor:

Sport

10.02.2019

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opšte je poznato da pojedini organizatori turnira moraju da izdvoje ogromne sume novca da bi "provoleli" zvezde "belog" sporta da nastupe na njima, što je karakterističnije za "male" turnire. Otkriveno je koliko novca za učešće na turnirima traže Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Teniski stručnjaci i eksperti televizije "Eurosport" obelodanili su koliko "velika trojka" traži od organizatora kako bi se pojavila na njihovim turnirima.

Turniri koji su u pitanju su egzibicionog karaktera, ili oni manji, na nivou ATP 500 ili 250.

- Federer traži milion evra. Prošle godine je igrao Štutgart i Bazel, a ove se obavezao na igranje u Dubaiju. Federer je 2018. igrao u Roterdamu bez finansijske naknade jer je najavio učešće dva dana pred početak turnira- naveli su analitičari poznate televizije. 


Đoković i Nadal "jeftiniji" od Federera, to jest da zahtevaju manje novca kako bi nastupili na turnirima. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Nadal i Đoković traže oko 800.000 evra. Nadal je jefitniji, Đoković je jeftiniji (od Federera). Ali, Nadal i Đoković ne pune stadione, a Federer to radi. Kada imate Federera, imate i rasprodat turnir- zaključili su analitičari.

Direktor turnira u Štutgartu je nedavno izjavio kako nema dovoljno novca u budžetu da priušti igranje i Rodžera i Nemca Aleksandera Zvereva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading