Kad Hrvat Srbina kuje u zvezde!

Autor: Sportske novosti

Sport

07.02.2019

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić smatra da je Đoković ubedljivo najbolji igrač današnjice i da ima velike šanse da postane osvajač najviše Gren slem turnira u istoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čilić i Đoković

U intervjuu za "Sportske novosti" Čilić je prokomentarisao finalni meč Đokovića i Nadala na Australijan Openu, rekavši da nikad nije video da neko s takvom lakoćom pobeđuje Španca.

- Ne znam da li ga je iko na Gren slemu tako lako pobedio. Plus, u polufinalu je prelagano dobio Puja, a još mu je pre toga Nišikori predao, pa se od četvrtfinala nije ni oznojio. Gledao sam finale i više me iznenadilo to što Rafa nije u taktičkom smislu pokušao da napravi ništa drugačije od početka do kraja meča. Ako sam ga ikad video da nije pronašao način, to je bilo sad. Nije bilo čak ni uzbudljivo. Što se Novaka tiče, napravio je opet neverovatan podvig, tri Gren slema u nizu - iskren je Čilić.

Na pitanje ko će u budućnosti biti vlasnik najviše grend slem trofeja, Čilić ima zanimljivu opservaciju.

- Ha, nemam pojma. Svi su legende tenisa. Ne znamo ni šta će biti sutra, teško je prognozirati. Đoković je u naletu, vratio se na broj jedan i pritom do Vimbldona ne brani mnogo bodova pa će mu samopouzdanje rasti. Zasad se čini da je u dobroj poziciji da prestigne i Nadala i Federera - rekao je Čilić.

Rodžer Federer u karijeri osvojio 20 Gren slem titula, Rafael Nadal ima 16, a Đoković jednu manje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading