Mnogi vole Novaka, ali ovaj čovek je njegova amajlija - Noću ga sanjam: Srpski navijači su diskriminisani

Autor:

Sport

29.01.2019

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak srpskog navijača u Melburnu koji pada u trans nakon što je od Novaka Đokovića posle pobede protiv Rafaela Nadala (3:0) dobio reket obišao je planetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Rovčanin

U pitanju Srbin 55-godišnji Vladan Rovčanin  koji živi u Sidneju i bavi se privatnim biznisom. On je u izjavi za "Alo" ispričao da je došao u Melburn da bodri Novaka i da nije žalio novac za karte, kao i da Đokovica bodri uživo od 2009. godine, a da su se upoznali tek sada.

- Novak mi je drugi put poklonio reket, od ranije imam i njegove patike, ali smo se tek sada upoznali. Došao sam u Melburn park da ga još jednom pozdravim i tom prilikom smo rezmenili nekoliko rečenica. Nasmejao se kada sam mu rekao da sam uz njega već devet grend slemova i poručio mi je :"Moraš da nastaviš". Reketi i patike koje sam dobio su od neprocenjive vrednosti, ne bih ih se odrekao ni za živu glavu. Vratio sam se u Sidnej kao najsrećniji čovek na svetu - rekao je za Alo Rovčanin.

Prvog tenisera sveta gledao je uživo na devet grend slemova: Melburnu, Njujorku, Parizu i Londonu. Bodrio ga je i u Šangaju, na mnogim mastersima, što ga je koštalo oko 20.000 američkih dolara godišnje. Međutim, kaže da ljubav prema Novaku nema cenu. Za dva dana u Melburnu potrošio je 3.500 australijskih dolara, a najveći trošak bila mu je ulaznica za finale, koja je koštala 2.650 dolara.

- Neverovatno je kakav osećaj imam pred Đokovićeve mečeve. Noću ga sanjam i tačno znam da li 
će u sledećem meču pobediti ili izgubiti. Bio sam na njegovih devet grend slem finala i na svih devet je trijumfovao. Sada imam osećaj da do leta 2020. godine neće izgubiti nijedno grend slem finale.

Ističe da na grend slem turnirima srpske navijače diskriminišu, za razliku od fanova Federera i Nadala a i sam je na svojoj koži to osetio, kada je umalo izbačen sa meča na Australijan openu.

- Srpski navijači su diskriminisani na velikim turnirimna. Organiztatori favorizuju Federera i Nadala. Domaćinima ne smeta kada 20.000 ljudi u Njujorku prekida poene uz povike "Rodžer" ili "Rafa", ali zato kada ja u pauzi dobacim "Nole", oni bi da me izbace sa meča. Ljubazno ih pitam a koliko decibela dozvoljavate da proizvedem.

Na Australijan openu je optužen za kršenje pravila tokom meča.

- Onda sam u želji da sačuvam čast naterao organizatora da pregleda sve snimke sa sigurnosnih kamera da bi ustanovio da sam se, zapravo, držao striknih pravila na tribini. Dobio sam izvinjenje šefa obezbedenja, pa su mi dodelili mesto u loži, tik uz Đokovićev stručni štab. Mogu samo da zamislim na koliko je nepravde Novak naišao tokom karijere  - objasnio je Vladan Rovčanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading