Svet već stavio novi izazov pred Novaka: Kako postati najbolji svih vremena?

Autor:

Sport

28.01.2019

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet se divi Novaku Đokoviću, on uživa u pobedi, svom 15. Grend Slemu, a pitanje koje se postavlja je hoće li do kraja karijere postati najbolji teniser svih vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Da bi to učinio, svet se slaže, potrebno mu je da stigne Federera u broju Grend Slem titula. Ima pet manje od Švajcarca, dve od Nadala.

Ali, šest godina je mlađi od Federera.

- Rano je za to, ko zna šta će biti. Što se tiče mog tela, ne osećam se isceđeno i umorno, nema nikakvih promena u odnosu na neke ranije godine, kada sam bio mlađi - kaže Đoković.

Da li je ovo juriš na novi Grend Slem, ovoga puta kalendarski.

- Ne znam, Rafa je strašan na šljaci, igraće Federer, tu su Zverev i Tiem. Moram da podignem igru na toj podlozi, moram da budem bolji. Jasno, neću pričati o tome, sad da uživam u trijumfu, ima još turnira do tada - kaže svetsko broj 1.

Pat Keš, bivši vimbldonski šampion kaže da je Đoković favorit u Parizu.


- Ako ostane ovako u smislu fizičke spreme, ne verujem da Nadal može da mu parira u Parizu. Baš sam tokom finala razmišljao o tome, jeste na šljaci drugačije, ali ovakav Đoković je nepobediv, sad je već razlika u klasi, nisu detalji - smatra Australijanac.

Koliko su bili sigurni u stručnom štabu, odnosno Novakovom timu da će rasturiti Nadala u Melburnu, govore tvrdnje engleskih medija da je neko iz ekipe rekao novinarima pre finala da će Nadal uzeti sedam gemova. Pogrešio je, Španac je osvojio jedan više, a mediji tvrde da ljudi oko Đokovića očekuju ovakvo isto finale u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading