"NA MUCI SE POZNAJU JUNACI": Nole slomio "žilavog" Rusa za četvrtfinale Australijan opena!

Autor:

Sport

21.01.2019

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena nakon pobede nad Danilom Medvedevim sa 3:1 po setovima (6:4, 6:7, 6:2, 6:3).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Velika borba viđena je u poslednjem meču ponedeljnog programa u Melburnu. Neverovatan otpor našem asu pružio je mladi 22-godišnji Rus, ali je Nole ipak sa razlogom najbolji na svetu.

Prvi set tekao je mirno sve dok Đoković nije uspeo da u šestom gemu dođe do brejka i povede sa 4:2. Međutim, Medvedev je imao odgovor te u pravo vreme oduzima servis Srbinu za 5:4, ali ne uspeva da sačuva koncentraciju u najbitnijim momentima i Nole dolazi do prednosti od 1:0 u setovima.

Delovalo je da će se u narednom sve rešiti te da će ovo biti lak posao za našeg asa. Imao je prvi reket sveta prednost od 4:1 i brejk loptu, ali tada Rus pokazuje zašto je sa svoje 22 godine već 19. na svetu. Vratio se u potpunosti i meč i preko taj-brejka uspeva da izjednači ukupan rezultat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Pretio je mladi Medvedev i u nastavku, imao tri brejk lopte na 2:2 u trećem setu, ali se tada uzdigrao Đoković i vezao četiri gema i tako prilično lako došao do novog vođstva. Četvrti set bio je iscrpljujuć, kao i svaki prethodni na ovom meču. Na vreme je Đoković došao do brejka, ali mu je Rus konstantno bio za petama, terao je Noleta da maksimalno koncentrisano igra svaki poen, spašavao brejk lopte i na kraju zasluženo došao do četvrtifinala u kom ga čeka Japanac Kei Nišikori koji je nešto ranije ovog ponedeljka bio bolji od Pabla Karena-Buste nakon petočasovnog maratona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading