NOVAK JE SVETAC!

Autor: Tanjug/Republika

Sport

19.01.2019

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Njujork tajms" objavio je opširan tekst o srpskom teniseru Novaku Đokoviću u kojem se navodi da on predstavlja nacionalni ponos i kada je daleko od Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta

List podseća na proslogodišnju epizodu iz Melburna kada je Novak iz publike izdvojio dečaka tokom treninga na Australijan openu.

U pitanju je bio dečak koji je po njemu dobio ime, Novak Pokrajac, a s kojim je slavni teniser razmenio par udaraca.

"Njujork tajms" piše da je dečak sada ponovo došao na ovaj turnir u nadi da će još jednom zaigrati sa Ðokovićem i upitao ga da li ga se seća. 


Novak ga se setio i njih dvojica su ponovo razmenili par udaraca, navodi list i dodaje da je za Srbe u Australiji Đokovic pravi sportski heroj, nešto poput sveca.

- Za Srbe u Australiji, Đoković je sportski heroj koji im pruža dodir sa tradicijom i kulturom - ističe se u pomentom tekstu, gde se autor osvrće na duel od prošle godine, kada je osmogodišnji Novak Pokrajac dobio priliku da zaigra sa imenjakom.

- Za desetine hiljada Srba u Australiji, Đoković je sportski svetac - piše u tekstu "Tajmsa".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading