Novak sa brojanicom gazi sve po Melburnu

Autor:

Sport

18.01.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković od ove godine u Melburnu ima tajno oružje. Srpski teniser i ranije je nosio krst sa Hilandara iz kojeg crpe snagu za velika dela, što se posebno videlo kroz poraze, kad ga je skinuo u jednom periodu, a sada mu je dodao i crvenu brojanicu. Naime, od ovogodišnjeg Australijan opena Nole na desnoj ruci nosi još jedno pravoslavno znamenje za koje veruje da mu donosi sreću, uz neizostavnu podršku naših navijača sa kojima voli da se druži i van teniskog kompleksa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Srbi se okupljaju u Lajgon Lodž u Lajgon ulici, trebalo bi da odem tamo jer nisam bio nekoliko godina. I srpska crkva je mesto gde idemo da vidimo Srbe. Božić i Pravoslavna nova godina su vreme kada idem u crkvu ukoliko mi obaveze to omogućavaju - istakao je Novak.

U prva dva kola Australijan opena Đoković je bio siguran protiv Mičela Krugera i Žo-Vilfreda Conge, a uveren je da će mu brojanica pomoći i u nastavku takmičenja. Đoković će u borbi za osminu finala po prvi put ove godine igrati u dnevnom terminu, a rano ujutro po našem vremenu (oko 4.30) i za rivala imati Denisa Šapovalova. Sa Kanađaninom se do sada nikada nije sastajao, ali će morati i te kako da bude oprezan jer je reč o 27. teniseru sveta.

- Poštujem ga, posebno njegov profesionalizam, a tako je mlad. Psihički je sazreo. Ja uvek verujem u sebe i mislim da je to dominantno osećanje kod mene. Ali, sa druge strane, prijatno sam iznenađen koliko brzo sam se vratio na prvo mesto - rekao je Đoković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading