PRVI KORAK KA TITULI: Nole lako preslišao Amera, sledeći je Conga

Autor:

Sport

15.01.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo je! Naš najbolji teniser Novak Đoković preskočio je prvu prepreku na Australijan openu. Srbin je na startu turnira u Melburnu bio bolji od Amerikanca Mičela Krugera - 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nije Nole hteo mnogo da zapinje na startu. Ipak, u prvom setu morao je da se uozbilji kada je rival prvi stigao do brejka.

Kruger je oduzeo servis našem teniseru i poveo je sa 2:1. Ipak, to je bilo sve od njega. I pored velikog truda, nekoliko dobrih poena, nije imao šanse protiv Đokovića u ovom delu igre.

Novak je u drugom setu nastavio u istom ritmu. Lako je stigao do brejka, a rivalu je dozvolio samo dva gema. Činilo se da Kruger neće imati snage ni da ozbiljnije pripreti. Đoković je sve držao u svojim rukama.

Ipak, nije hteo da se preda Amerikanac, borio se za svaku loptu, u jednom gemu je sačuvao čak pet brejk lopti, ali više od ovoga nije mogao.

Prva prepreka je preskočena. Svestan je Novak da je Australija open maraton i da će ako želi do svoje sedme titule na ovom turniru morati da bude na visokom nivou tokom celog takmičenja. Zato je i posebno važno da se nije mnogo potrošio.

Sledeći rival biće Žo Vilfred Conga. Francuz je već nekoliko godina u velikom padu, ali daleko od toga da Đokovića očekuje lak posao. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading