Ne može bez iznenađenja: Evo kako je počeo Australijan Open!

Autor:

Sport

14.01.2019

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijan open nije dobro počeo za srpske tenisere, dok su na otvaranju prvog Grend slema u sezoni ubedljivi bili Rafael Nadal, Tomaš Berdih i Gael Monfis, a kod dama je posebno ubedljiva bila Marija Šarapova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Drugi reket sveta

Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Janko Tipsarević završili su takmičenje, dok je Viktor Troicki izborio drugo kolo. 

Prvo iznenađenje na Australijan openu priredio je Amerikanac Rajli Opelka, koji je pobedio zemljaka Džona Iznera posle četiri seta i četiri taj-brejka 7:6, 7:6, 6:7, 7:6. 

Rafael Nadal je izbacio bez izgubljenog seta domaćeg takmičara Džejmsa Dakvortarezultatom 6:4, 6:3 i 7:5. Aleks de Minor je bio bolji od Portugalca Pedra Souze sa 6:4, 7:5, 6:4, dok se mučio Kevin Anderson ali pobedio Francuza Adrijana Manarina 6:3, 5:7, 6:2, 6:1. Čeh Tomaš Berdih pokazao je 13. nosiocu Britancu Kajlu Edmundu da još nije za staro gvožđe 6:3, 6:0, 7:5, dok je Gael Monfis bio bez milosti prema Damir Džumhuru  - 6:0, 6:4, 6:0. Dalje je prošao i Karen Kačanov koji je posle preokreta savladao Nemca Petara Gojovčika 3:6, 6:3, 6:4, 6:3. 

Kod dama Marija Šarapova plasirala se u drugo kolo Australijan opena, pošto je bez izgubljenog gema 6:0, 6:0 pobedila Herit Dart iz Velike Britanije.

Amerikanka Sloun Stivens plasirala se u drugo kolo Australijan opena, pošto je u dva seta pobedila Tejlor Tauzend 6:4, 6:2. Plasman u narednu rudnu obezbedila i Anđelik Kerber, koja je u dva seta savladala Polonu Hercog 6:2, 6:2. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading