Federer je najveći!

Autor:

Sport

08.01.2019

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji čileanski teniser Nikolas Masu kaže da ga je Rodžer Federer kao tinejdžer podsećao na Pita Samprasa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

- Takmičio se sa više različitih generacija i uvek je bio na vrhu. Pobeđivao je one koji su bili blizu povlačenju kada je bio mlad, pobeđivao je one svojih godina, a sada pobeđuje i mlađe. Pobeđuje na svim podlogama, osvojio je sve Slemove - kaže Masu, koji je sa Federerom igrao pet puta i dobio jednom, i dodaje:

- Dve godine sam stariji i upoznao sam ga još kao juniora, ja sam imao 17, a on 15 godina. Bio sam drugi na svetu tada, ali on me je pobedio i bio sam zapanjen time koliko je ličio na Samprasa, zapravo je koristio i isti reket. Tada sam shvatio koliki je talenat, a kao profesionalca me je najviše oduševljavala njegova raznovrsnost.

Nije tu 39-godišnji Čileanac stao sa pohvalama na račun Švajcarca.


- Osvojio je Vimbldon igrajući servis-volej, ali i igrajući sa osnovne linije. Kreće se kao da ima 20 godina. Mislim da je svestan svega što postiže i da je zato tako emotivan kada osvoji trofeje. On je najveći teniser svih vremena i mogao bi da bude jedan od najvećih sportista u istoriji - zaključio je Masu.

U karijeri je Čileanac osvojio šest titula i bio je deveti na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading