Kako je Novak izgubio dušu...

Autor:

Sport

30.12.2018

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni teniski trener Patrik Muratoglu pričao je o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću i o njegov neočekivanom psihičkom padu koji je uticao na njegov plasman na ATP listi.

RepublikaFoto: Republika
Pepe Imaz i Novak Đoković

Muratoglu, trenutno trener Serene Vilijams i teniski analitičar, dotakao se Novakove skorije prošlosti i njegovog pada, ali i povratka na teniski vrh.

Francuski stručnjak se prisetio španskog gurua Pepea Imasa, kao i brojnih promena u Đokovićevom timu.

- Noletov povratak na svetski tron je jedan od najbitnijih događaja godine. To je bilo predvidivo i nepredvidivo  jer je prethodno bio potpuno psihički odsutan. Odstranio je svoj tim zbog Pepea Imasa, jednog veoma kontroverznog tipa. Odvojio se od svih, izgubio je dušu. Tokom mečeva se videlo da ga nije zanimalo šta će biti, a on je sve to ranije proživljavao 100 odsto emotivno- napisao je Muratoglu za "Le Figaro". 


Muratoglu je objasnio zašto je Novakov povratak bio predvidiv. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Njegov povratak na vrh je bio predvidiv jer je njegov pad bio prouzrokovan isključivo njegovim psihičkim statusom, koji se promenio. Svi su znali da, ako se ratnik u Novaku vrati, vratiće se i rezultati, i to se desilo. Vratio se svom starom timu i ponovo postao zainteresovam za turnire. Njegov povratak je potvrdio moje mišljenje o njegovom kvalitetu- jasan je Muratoglu. 

Francuz je uporedio Đokovića sa švajcarskim teniserom Rodžerom Federerom. 

- Novak dominira tenisom kada je na svom vrhuncu. Ako je Rodžer Federer najbolji svih vremena, onda je Novak najjači- zaključio je Muratoglu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading