Đoković je svestan da je u opasnosti...

Autor:

Sport

28.12.2018

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 16 časova protiv Rusa Karena Hačanova igra svoj prvi meč na "Mubadala svetskom šampionatu" u Abu Dabiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Protiv Hačanova je igrao dva puta, oba puta u ovoj godini i skor je izjednačen. Novak je slavio na Vimbldonu, a Rus na Mastersu u Parizu.

Đoković je pred prvo pojavljivanje na terenu poručio da je spreman i da se nada uspesima i u 2019. 

- Nadam se da ću sa rezultatima koje sam imao u posednjih šest meseci ove godine, nastaviti i u 2019. Na Mubadala svetskom šampionatu sam imao dosta uspeha, igrao sam ovde neoliko puta. Lepo je videti toliko porodica na tribinama. Ovde je atmosfera uvek opuštena i nadam se da je pred nama dobar vikend- rekao je prvi teniser sveta. 


Na Australijan Openu, od ove godine će se u petom setu igrati super taj-brejk. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Igrači su do sada mnogo propatili zbog maratonskih petih setova, jer su morali na teren za dan ili dva. Dobro je što ćemo imati sada taj super taj-brejk na Grend slemovima. Tako nešto će dozvoliti igračima da imaju više vremena za oporavak- rekao je Đoković. 

Prema svim prognozama, on je kandidat broj jedan za trijumf u Melburnu, ali svestan je da će ove godine izazov biti i mladi igrači poput Zvereva, Hačanova, Tima i Čunga. 

- Srećan sam što vidim kako dolaze nove generacije igrača, momke koji osvajaju velike titule, poput Zvereva, Hačanova, Tima ili Čunga. Ima mnogo kvaliteta među mladim igračima. To je nešto što želite da vidite u sportu, mlade koji pokazuju hrabrost i prave iskorak. Očekujem da neko od njih uskoro osvoji i neki Gren slem. Zverev je očigledno lider generacije, osvojio je već tri mastersa, ali svi su dokazali da mogu da se nose sa nama iz vrha- rekao je Novak. 


Kaže da je svestan da se mnoge stvari menjaju. 

- Do sada, Rodžer, Rafa i ja smo uspevali da držimo pozicije na vrhu godinama unazad, ali lice tenisa se menja. Imate sve veće i veće izazove u tim mladim teniserima i ja kao veliki ljubitelj ovog sporta smatram da je to dobro- rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading