Marej do leta na najvišem nivou

Autor:

Sport

24.12.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji drugi teniser sveta Tomi Has smatra da bi Endi Mari u 2019. godini mogao da se vrati u nekadašnju formu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Marej

U 2017. godini Vimbldon je bio poslednji Marijev turnir, a na operaciju kuka otišao je u januaru tekuće godine. Na teren se vratio u junu na Kvinsu i odigrao je još pet turnira pre nego što je okončao sezonu kako bi se adekvatno spremio za narednu. 

- Čini mi se da Mari ulaže mnogo truda kako bi se spremio za Australijan open i ne bi me iznenadilo ako do sledećeg leta on bude ponovo igrao na svom najvišem nivou - rekao je Has i dodao:

- U tenisu se samopouzdanje stiče pobedama, zato mislim da će napraviti pravi raspored. On je Gren slem šampion i tačno zna šta radi.

Nemac se takođe mučio sa brojnim povredama tokom karijere, uključujući i kuk.


- Imam iskustva sa tom povredom i bio sam iznenađen kako se brzo vratio posle operacije, oporavak obično traje duže, ali bilo je važno da se testira i da vidi da još nije na 100%. Ne znam koliko oseća bol i koliko može da trenira, ali on se oslanja mnogo na kretanje u svojoj igri - zaključio je Has. 

Mari (31), trostruki Gren slem šampion i nekadašnji broj 1, nastupiće u Brizbejnu pre Australijan opena koji počinje 14. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading