Pobeda nad Novakom se ne zaboravlja

Autor:

Sport

22.12.2018

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Čekinato je otkrio da mu je trebalo mesec dana da shvati da je zaista pobedio Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Čekinato

Italijan je godinu počeo na 110. mestu, a završio ju je kao 10. na planeti.

- Sjajno! To je reč kojom bih opisao svoju sezonu. Mogao sam da igram ATP turnire, pobeđivao sam. Bes sumnje, bila je ovo najbolja godina mog života - kazao je Čekinato i objasnio:.

- Najvažnija promena dogodila se u pristupu igri. Bio sam potpuno fokusiran na ono što želim, razmišljao sam samo o igri. Želeo sam da odigram svaki poen maksimalno dobro. Naravno i fizička sprema je važna i neophodna, ali ključ je u glavi.

26-godišnjak je minule sezone osvojio dve titule, u Budimpešti i Umagu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Bilo je drugačije. U Budimpešti sam bio laki luzer. Ali osećao sam da napredujem iz meča u meč. U Umagu je bila fantastična nedelja. Bio sam nosilac.Od tada se promenio odnos igrača i u svlačionici. Ranije je bilo situacija kada bi mi se javljali, ali je bilo i momenata kada me nisu konstatovali. Sada me svi pozdravljaju, osećam da me više poštuju.

Na pitanje da li se promenio i odnos organizatora prema njemu, sada kada je u Top 20, Italijan je odgovorio:

- Mislim da ne. Jedini koji mogu da imaju privilegije su Federer, Nadal i Đoković. I to je u redu, zaslužili su.

Čekinato je jedan od retkih koji je ove sezone mogao da se pohvali pobedom nad Đokovićem, pošto je srpskog tenisera savladao u četvrtfinalu u Parizu.

- Sećam se te pobede kao juče da je bila. Bio sam vrlo napet na meč loptu, nisam želeo da mislim ni očemu, samo sam se nadao da će biti poslednji poen. Trebalo mi je oko mesec dana da shvatim da sam pobedio Novaka. Vrlo je teško opisati taj momenat - zaključio je Italijan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading