NOLE NA LITURGIJI sa Srbima iz Francuske!

Autor:

Sport

19.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (31) ima veliku podršku od srpskih navijača širom sveta, a kad god je u prilici naš teniser im uzvrati ljubav. Tako je u nedelju u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Nici zajedno sa stricem Goranom prisustvovao liturgiji koju je služio otac Igor Vujsić iz parohije Sveti Sava u Parizu.

RepublikaFoto: instagram.com/djokernole/

Nole je pred službu zapalio sveće, a koliko mu je ovo bilo značajno za punjenje baterija pred novu sezonu naš as je potvrdio na druženju sa decom i roditeljima koje je usledilo u organizaciji Saveza Srba Francuske.

DEDINE MUDROSTI

- Poseban je osećaj biti sa svojim narodom i pričati srpski. Nekako se čovek vrati u svoj zavičaj i onda je sve na svom mestu. Moj pokojni deda je uvek na pitanje "kako si" odgovarao sa "nikad bolje". Zato je, bez obzira koliko smo nedaća prošli kao narod, lepo da se okupljamo daleko od domovine i da negujemo kulturu i zajedništvo i prijateljstvo. Najbitnije je da se držimo zajedno, a ne da čekamo nesrećne trenutke da bismo se ujedinili. Borbeni duh nas čini jedinstvenim, imamo taj neki pozitivni inat, nikada se ne predajemo - istakao je Novak.

Novak glumio strašnog lava

Nakon liturgije mališani su za svoje roditelje priredili pozorišnu predstavu, a u njoj im se pridružio i najbolji teniser sveta. Naime, Novak Đoković je glumio strašnog crvenog lava, na ogromno oduševljenje svih prisutnih srpskih mališana.

KUPUJE PAROHIJI DOM

On je tokom druženja koje je završeno molitvenom himnom Bogorodici "Dostojno jest" i molitvom "Očenaš" posebno bio posvećen deci. Koliko mu je važno da Srbi na jugu Francuske imaju gde da se okupljaju, Đoković je potvrdio tako što zajedno sa viđenijim ljudima s Azurne obale pomaže da se otkupi prostor u kome se već nalazi parohija Uspenja Presvete Bogorodice u Nici.

- Divno je videti ovoliko dece. Hvala vam što se svi trudite da doprinesete u svom domenu. Bilo kroz našu crkvu, ovu parohiju, ili kroz Savez Srba Francuske. Ono što moju suprugu i mene najviše vezuje za Srbiju su deca, tako da je divno što sve ovo organizujete svake nedelje - dodao je Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading