Bivši Noletov trener siguran: Đoković će prestići Federera!

Autor:

Sport

11.12.2018

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Ðoković nadmašiće rekord Rodžera Federera od 20 gren slem trofeja, smatra njegov bivši trener Radek Štepanek.

Novak Đoković

Ðoković je do sada osvojio 14 najznačajnijih titula, isto kao i Pit Sampras, a ispred njega su samo Rafael Nadal (17) i Federer.

- Novak može da dostigne glavni cilj od preko 20 titula na gren slemovima. Mislim da će uspeti - rekao je Štepanek za "Tennis world".


Štepanek, koji je kratko radio sa Ðokovićem u periodu od novembra 2017. do aprila 2018, priznao je da se sve promenilo od povratka trenera Marijana Vajde.

- Agasijev i moj odlazak su ga probudili. To je moralo da se desi, a mi smo i dalje prijatelji. Marijan je ranije bio sa njim 10 godina i ključan je Novakov tim. Ðoković može još da napreduje - iskren je Čeh.
RepublikaFoto: instagram.com/radek_stepanek
Radek Štepanek i Novak Đoković

Baš od povratka Vajde srpski as se vratio u formu i osvojio trofeje na Vimbldonu i US Openu, kao i Masterse u Sinsinatiju i Šangaju.


- Rezultati na travi jasno su pokazali da se u njemu nešto promenilo. Posle pobede protiv Nišikorija u četvrtfinalu Vimbldona shvatio sam da osvojiti turnir. Mnogo je ojačao na mentalnom nivou - zaključio je Štepanek.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading