FRKA OKO ČESTITKE: Nole na udaru zbog Modrića

Autor: Tanjug

Sport

08.12.2018

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izrazio je danas ogorčenje zbog odluke Novaka Ðokovića da čestita hrvatskom fudbaleru Luki Modriću osvajanje nagrade "Zlatna lopta".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Žalosno je da je Novak Ðoković na svom tviter profilu napisao da je ovo ponosan trenutak za naš region jer smo dobili najboljeg fudbalera sveta. Čudno je da Ðoković uporno ignoriše činjenicu da je idol Luke Modrića i ostalih hrvatskih reprezentativaca na čelu sa selektorom Dalićem dokazani srbomrzac i jedan od glavnih promotera ustaštva pevač Marko Perković Tompson - navodi se u pisanoj izjavi Linte.

On podseća da je jedino Tompson imao privilegiju da pravi društvo hrvatskim igračima po povratku sa Svetskog prvenstva u Rusiji, tokom vožnje od aerodroma do centra Zagreba, kao i da se na kraju zvaničnog programa dočeka, Tompson popeo na binu i zajedno sa igračima otpevao više proustaških pesama.

- Zatim je najbolji igrač Svetskog prvenstva Luka Modrić, u ime ostalih hrvatskih igrača, javno pozvao Tompsona da otpeva još jednu proustašku pjesmu ''Geni kameni'' u kojoj se izražava tuga zbog propasti NDH - dodaje se u saopštenju.

Linta smatra da je ovo tužan trenutak za region jer je nagradu za najboljeg igrača sveta dobio fudbaler koji je otvoreni sledbenik ustaških zlikovaca i koji žali za propašću genocidne NDH. 

- Luka Modrić, zajedno sa ostalim hrvatskim igračima iz reprezentacije i selektorom Dalićem, šalje zlokobnu poruku da opravdava izvršeni genocid nad stotinama hiljada Srba za vreme Drugog svetskog rata. Tragično je da Modrić slavi ustaštvo, a majka mu je Srpkinja čiji su rođaci završili u Jasenovcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Labud

08.12.2018 22:53

Najveći egocentrik taj Đoković. Pa šta se čudimo zbog podrške, ko će ako ne svoj svome !!