(VIDEO) Plašili smo se da će nas roboti zameniti: Da li su nas psi izneverili ili opet pomogli?

Autor:

Sport

07.12.2018

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četvrtak je u Londonu u "Rojal Albert holu" održana zanimljiva teniska egzibicija, a svoju ulogu na terenu su imali i psi, koji su zamenili dečake i devojčice skupljače lopti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

U Londonu na turniru Šampioni tenisa učešće su uzele legende "belog sporta" Mansur Bahrami, Huan Karlos Ferero, Anri Lekont i Mikael Pernfors, a na njihovom dubl meču su imali i specijalne pseće pomagače. 

Psi imena Heti, Tina i Melvin su tog dana zamenili skupljače lopti, ali oni inače imaju mnogo važniju i plemenitiju ulogu u društvu. Ovi psi su posebno trenirani za pomoć licima sa invaliditetom, a za ovu priliku ih je teniskom turniru ustupila organizacija Kenin Partners. 

Za mečeve u Londonu pse je trenirao i bivši engleski teniser Tim Henman, nekada najbolji britanski igrač, sada veteran, koji je kao i drugi penzionisani igrači uzeo učešće na ovom turniru. 

Psi skupljači lopti nisu novina u tenisu, jer su korišćeni i na turniru u Sao Paulu u Brazilu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading