Mari se ugleda na Novaka, Rafu i Rodžera: Kada su se oni vratili i on će

Autor:

Sport

06.12.2018

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džon Mekinro smatra da Endi Mari može da se vrati u svetski vrh do US Opena 2019. godine, ali pod uslovom da bude potpuno fizički spreman.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Marej

Britanac se trenutno u Majamiju priprema za Australijan Open. Nekadašnji prvi teniser sveta je zbog povrede kuka prethodno pauzirao godinu dana, da bi minule sezone odigrao svega 12 mečeva, u kojima je ostvario sedam pobeda.

- Bio je jedan od najboljih poslednjih deset godina, osvajao je Slemove, a sve zahvaljujući fizičkim predispozicijama. Ukoliko bude sto odsto spreman, očekujem da bude u Top 10 za šest do devet meseci. Međutim, ako bude na 80 odsto to je potpuno druga priča - kazao je Mekinro.

- Pogledajte šta je Federer uradio sa 36 godina, šta Nadal radi i kakve problema ima sa povredama. Đoković je odjednom ove godine postao onaj stari. Siguran sam da Endi gleda njih i da misli da je sposoban da uradi isto.

Đoković se tokom nedavno završene sezone vratio na prvo mesto ATP liste, osvojivši dva Gren slema i dva Mastersa, iako je pauzirao šest meseci.

Slično je bilo i sa Federerom tokom 2017, pošto se Švajcarac posle bolovanja tenisu vratio osvajanjem dve od četiri najvažnije titule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading