Otkriveno zašto se Novak rastao sa timom 2016.godine

Autor:

Sport

06.12.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko u timu Novaka Đokovića u maju nije verovao da će Srbin godinu završiti na prvom mestu ATP liste i sa dve osvojene Gren slem titule, otkrio je njegov kondicioni trener Gebhard Fil Grič.

Novak Đoković

Đoković je peti put u karijeri završio godinu kao najbolji teniser sveta, pošto je trijumfovao na Vimbldonu i US Openu, komletirao "zlatni masters" titulom u Sinsinatiju, te pride još osvojio Šangaj.

- U maju niko od nas nije mislio da je ovo moguće. Novak je bio u problemu. Mnogo toga je nedostajalo, nije bio fizički spreman, niti je radio na pojedinostima. Pre svega, imao je mentalni problem jer nije znao gde je - priznao je austrijski stručnjal.

- Radili smo naporno na svakom aspektu. Pre svega, pronašao je inspiraciju, fokus. Znao je da mora da uloži više, to je i uradio. Živeo je po pravilima tenisa. Znao je da, ako želi da sruši rekorde, to mora da uradi uskoro. Na kraju krajeva, ima 31 godinu. Uz osvojene titule, srpski teniser je igrao i finale turnira u Parizu, te Završnom mastersu u Londonu. U prvom je izgubio od Karena Hačanova, a u drugom od Saše Zvereva. Kada je igrao protiv Zvereva u Londonu, Novak je iza sebe imao veliki broj mečeva. Verovatno je poraz delom i njegova krivica. Nije bio fokusiran.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Austrijanac se vratio u Đokovićev tim na ATP turniru u Barseloni, u aprilu.

- Nekoliko nedelja pošto smo se ponovo ujedinili, Đoković me je pitao hoće li imati šansu da ponovo osvoji Gren slem. Cilj je bio da se vrati do US Opena. Dobar je bio u Parizu, a onda je došao Vimbldon i sjajni osećaj se vratio. Ponovo je pokazao mentalnu snagu.

Na pitanje novinara šta je zapravo dovelo da raskida saradnje krajem 2016. godine Fil Grič je rekao:

- Proveli smo zajedno toliko godina, nedelja, dana, sati. Svi smo bili iscrpljeni. Napravljeno je i nekoliko grešaka. Bio je umoran 2016. pre Rolan Garosa. Onda je skupio snagu i sve uložio u jedini Gren slem koji mu je nedostajao. Postao je šampion svih najvećih turnira. Bilo mu je potrebno nekoliko meseci da se odmori posle toga.

Srpski teniser će krajem godine igrati na Mubadala šampionatu, a sezonu će početi u Dohi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading