Još jedna Srpkinja ode u penziju!

Autor:

Sport

28.11.2018

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojana Jovanovski rešila je da okonča profesionalnu tenisku karijeru.

RepublikaFoto: Starsport
Bojana Jovanovski

Srpska teniserka pokušala je da se vrati ove sezone na veliku scenu posle 20 meseci pauze zbog operacije i oporavka, ali nije uspela da ostvari zapažene rezultate.

Fed kup reprezentativka Srbije donela je odluku da se povuče, što je i saopštila javnosti u emotivnom pismu objavljenom na Facebooku.

- Prvo poglavlje mog profesionalnog života ispisalo je poslednju stranicu. Odluka je bila teška, popločana suzama, dugim sastavljanjem mozaika, koji je nakon mnogih teza za i teza protiv, ipak doveo do reči koja sadrži toliko emocija, koja slama, ali i koja označava da nakon nje dolazi novo poglavlje. Da, kraj! Kao i svaki kraj nečega što se rano završi, što je moglo i imalo razloga da traje, da dosegne nivoe za koji je bilo "štofa" jeste bolan, ali život ide i mora da ide dalje - stoji u pismu Jovanovski, trenutno 546. igračice na WTA listi.

RepublikaFoto: Starsport
Bojana Jovanovski

- Moja karijera profesionalnog igrača je završena. Odluku sam donela teško, nakon mnogo razmišljanja, negodovanja samoj sebi, jer jedan deo mene još uvek želi na teren, još uvek želi da se takmiči, ali telo usled brojnih povreda i operacija izazvanih povredama, jednostavno ne može dalje. Nažalost, više ne mogu da treniram i igram na način na koji sam to činila pre, na koji sam navikla, a ako ne mogu ne samo dostignuti moj najbolji rezultat koji sam imala do sada, već i prestići, onda nema svrhe ići dalje kroz nešto što me neće profesionalno zadovoljiti i ispuniti.

- Kao igrač nikad se nisam zadovoljava prosekom, radila sam mnogo na terenu, stremila sam velikim rezultatima, nisam ostvarila maksimum, ali nisam nezadovoljna. Tenis mi je pružio mnogo, jedinstvenu i neponovljivu životnu priču. Tenis mi je omogućio da proputujem ceo svet, upoznam ljude sa svih meridijana, steknem prijatelje za ceo život. Znam da je rano za odlazak sa teniske scene koja je značila moj život poslednjih 20 godina, od kako sam prvi teniski korak napravila, ali kada se sve sabere i oduzme, smatram da je ovo u ovoj situaciji jedina ispravna odluka - napisala je, između ostalog Jovanovski.

RepublikaFoto: Starsport
Bojan Jovanovski

Ona je poručila da prekid profesionalne karijere ne znači i zauvek zbogom tenisu.

- Tenis ostaje deo mog života. Ne odlazim bez plana i u nepoznato. Sigurno je da ću pored završetka studija psihologije, koji će mi sada biti zadatak broj 1, nastaviti sa teniskim aktivnostima, samo ovaj put kroz trenerski poziv. Tenis je bio i ostao moja ljubav, moj život, tako će biti zauvek.  

Bojana Jovanovski, koja će 31. decembra napuniti 27 godina, profesionalno se bavi tenisom od 2007. godine, a najbolji plasman u karijeri imala je u avgustu 2014. kada je bila 32. na WTA listi.

Osvojila je dve WTA titule, a nastupala je i za Fed kup reprezentaciju od 2010. do 2014. godine, uključujući i na finalu protiv Češke 2012, koje je Srbija izgubila u Pragu (1:3)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading