PIKE O DEJVIS KUPU: Da unapredimo takmičenje, nećemo se boriti

Autor:

Sport

25.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đerar Pike istakao je da su prestižnom takmičenju potrebni vrhunski igrači, te da već zna ko će se takmičiti u novom formatu Dejvis Kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đerard Pike

Od naredne godine, 18 reprezentacija učestvovaće u elitnoj trci, a šampion će biti poznat posle završnog turnira, koji će se odigrati od 18. do 24. novembra u Madridu.

- Najbolji teniseri sveta se nisu takmičili ni u starom Dejvis kupu, iako to takmičenje ima neverovatnu tradiciju. Predložili smo Međunarodnoj federaciji da promene format. Naravno, prestižnom takmičenju su potrebni vrhunski igrači. Mislim na igrače poput Nadala, Tima, Čilića. Ima onih kojima se dopada novi format, a ima i onig koji žele nešto drugo. Neke stvari moraju da se žrtvuju - kazao je Pike.

Pošto je Rodžer Federer najavio da je malo verovatno da će igrati, novinare je zanimao Pikeov stav po tom pitanju.

- Ne želim da ulazim u rasprave, niti da gubim vreme na to. Ovde smo da bismo unapredili takmičenje, ne da bismo se borili.

Fudbaler Barselone je dodao i da će njegova grupa Kosmos nastaviti da investira u sport, a da on lično radi na još dva takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading