(VIDEO) I kladioničari će ga gledati: MAČOR AHIL PROGNOZER MUNDIJALA U RUSIJI!

Sport

02.06.2018

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi su predstavili jednu od maskota predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu, pošto će za prognozu sportskih rezultata "konsultovati" i jednog mačora!

RepublikaFoto: youtube.com/Ruptly
Ahil je već pogađao rezultate prošle godine

Mačak Ahil, koji je nastanjen u čuvenom peterburškom muzeju Ermitaž, biće neka vrsta proroka na predstojećem Mundijalu. Njemu će biti ponuđene dve činije, sa zastavama dve različite države koje će odmeriti snage na SP, a činija koju izabere označiće i koji tim će odneti pobedu. Ukoliko odbije da okusi hranu, to bi trebalo da znači da na ovom susretu neće biti pobednika.

Svi se sa setom sećaju hobotnice Pola, koga su u nemačkom akva-parku svi pratili zbog njegovih nepogrešivih prognoza tokom Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi. Pol je tada pogodio sve rezultate nemačke selekcije na prvenstvu, prognozirao je čak i da će Srbija biti bolja od "elfa", a bio je precizan u prognozi finala, kada je odabrao posudu sa hranom u bojama Španije, ispred one sa holandskim motivima.

Ahil, jedna od mnogih mačaka koje žive u Ermitažu, već je pogađao rezultate s Kupa konfederacija prošle godine. Inače, ovaj budući ljubimac nacije je gluv, pa neće moći da bude ometen bukom novinara koji će se skupljati.

Ahil je trenutno na nekoj vrsti priprema pred Mundijal, pošto je navodno dobio koji kilogram viška.

- Ljudi ga hrane više nego što bi trebalo. Pošto je više ličio na loptu nego na mačka, stavili smo ga na strogu dijetu - rekla je veterinarka Ana Kondratjeva koja sada brine o Ahilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading