ARGENTINAC IZVOJEVAO POBEDU: Mesi dobio slučaj pred Evropskim sudom!

Autor:

Sport

26.04.2018

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Barselone Lionel Mesi dobio je slučaj pred Evropskim sudom za registrovanje svog prezimena kao zaštitnog znaka za prodaju sportske opreme i odeće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi dobio sedmogodišnju pravnu bitku

Mesi je još pre sedam godina podneo zahtev za registraciju svog prezimena. Međutim, registraciju je osporio španski proizvođač opreme za biciklizam - "Massi". Španci su smatrali da je reč o prevelikoj sličnosti, koja bi mogla da zbuni potrošače.

Drugi najviši sud Evropske unije odlučio je da je Mesi dovoljno poznat da se prevaziđu fonetske sličnosti sa španskim brendom.

Slučaj je stigao na Opšti sud Evropske unije nakon što se brend "Massi" žalio Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu (EUIPO).

- Gospodin Mesi je, zapravo, dobro poznata javna ličnost koja se može videti na televiziji i o kojoj se redovno priča na televiziji i na radiju - navodi se u saopštenju.

Brend "Massi" može da se žali na odluku Evropskom sudu pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading