NISU ZA DŽABE LUDI SRBI: Novak Đoković i Greg Popovič imaju ISTE KORENE - DOKAZANO!

Autor: Republika

Sport

29.07.2021

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Balkan je riznica najvećih imena sferi sporta.

Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Greg Popovič

Portal Poreklo.rs utvrdio je da su prvi teniser sveta Novak Đoković i legendarni NBA trener, ujedno selektor SAD Greg Popovič korenima povezani za isto pleme.

Majka košarkaškog barda poznatog po nadimku "Ludi Srbin" je poreklom iz Crne Gore! 

Doroti Mašulović rođena je 1922. godine kao prvo dete Miloša Majka Mašulovića i Meri (Mare) dev. Selaković. Mašulovići pripadaju velikom plemenu Ozrinići u Crnoj Gori, a u okviru plemena rodu Krivoglava iz Markovine (Katunska nahija). Nadimak Krivoglavi dobili su po Marku, sinu Nikole Vučetina.

Mašulovići pripadaju velikom plemenu Ozrinići u Crnoj Gori, a u okviru plemena rodu Krivoglava iz Markovine (Katunska nahija). Nadimak Krivoglavi dobili su po Marku, sinu Nikole Vučetina. Priča se da je Marko imao običaj da nakrivi glavu kad razgovara. Od Marka Nikolina potekli su sledeći rodovi: Todorovići, Reljići, Vukovići, Markovići, Kruškovci i, konačno, Mašulovići.

Na velikom i razgranatom stablu plemena Ozrinići Mašulovići dele poreklo s rodom Đokovića, od kojih je najbolji svetski teniser svih vremena Novak Đoković. Mašulovići pripadaju Markovljanima, a Đokovići Dragojevićima, a svi zajedno slave Aranđelovdan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading