NIJE VIŠE MOGAO DA JE TRPI: Zenga ostavio ženu koja tvrdi da Beograd i Srbi SMRDE

Autor:

Sport

07.10.2020

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno je doneo pravu odluku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Valter Zenga

Bivši trener Crvene zvezde Valter Zenga razveo se od svoje supruge, Raluke, koja je svojevremeno pričala sve najgore o Beogradu i Srbiji.

Legendarni Italijan je tu vest potvrdio na društvenim mrežama.

- Nažalost, odnosi među nama više nisu isti, zbog razdvojenosti, udaljenosti zbog mog posla... Već sam podneo zahtev za razvod u Dubaiju - napisao je Zenga.

On je naveo da oseća kako Raluka više nije osoba u koju se zaljubio.

- Nismo želeli da dođemo do ove tačke. Ali, život je pun iznenađenja. Već neko vreme nismo par. Moja supruga se redikalno promenila, rešila je da krene drugim putem. Sloboda koju sam joj uvek davao sada se okrenula protiv nas.

Inače, pre 15 godina kada je Zenga sedeo na klupi Crvene zvezde, Raluka, koja mu je tad bila novopečena supruga, je za jedan rumusnki tabloid ispričala sve najgore o Srbiji i Beogradu.

- Dunav tiho teče, mutan i zelen, prenatrpan, preseca grad, i klizi ispod ogromnih mostova, pored starih zgrada, bednih, pored porušenih zgrada od bombardovanja, kao kosturi sa skeletom koji je pobegao od sunca. Tu i tamo po neki znak preporoda, poneka slabašna nada modernizacije - istakla je tada Raluka.

- Pretnja nepoznatog me je naglo naježila... Trebalo je da budemo "proterani" u iznutrice bivše Jugoslavije, u zemlju o kojoj nisam ništa znala, a nisam ni želela da saznam, sem parcijalnih informacija koje sam imala o odvratnom balkanskom ratu i "etničkom čišćenju", od pre nekoliko godina. Zemlja za koju mi je bila potrebna čak i viza. Beograd 2005. leta gospodnjeg. Jezik je nemoguć, ništa ne razumem. Dosada se kondezuje u krupne kapljice na našim čelima. Nedostaje nam mnogo što-šta. Žuta štampa nas progoni. Fotografi i reporteri navaljuju na nas kako neki Tatari - kazala je ona.

- Sve je delovalo staro i sivo. Na pasoškoj kontroli, prvo neprijatno iznenađenje. Na šalteru su bila samo dva namrgođena carinika, a gomila raznobojnog sveta iz tri aviona, koji su istovremeno sleteli. Bila je velika uskomešanost, bez poštovanja bilo kakvog reda, gužva kao da se istovara kamion humanitarne pomoći. Narod se gurao i galamio da bi što pre stigao sa druge strane kontrole. Svet se stezao oko mene kao zagrljaj lepljive zmije koja je gušila. Na beogradskom aerodromu koprcali smo se kao gomila izbeglica koja se gura za mesto u autobusu spasa. Očekivala sam da u momentu iz kose mog suseda izviri duguljasta znatiželjna glava kokoške, probijao me odvratan miris hrane, paprike, pastrmke, suhomesnatih proizvoda... - poručila je Raluka 2005. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading