(FOTO) Najlepša košarkašica sveta za SRPSKI TELEGRAF: Najbolje je igrati u Zvezdinom dresu, zbog Novaka obožavam tenis!

Autor:

Sport

14.02.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Todorović, najlepša košarkašica sveta u intervjuu za Srpski telegraf govorila je o svom životu u Australiji, modelingu, ljubavi prema Srbiji i košarci, ali i o svojoj dnevnoj rutini. Takođe otkrila je i kakvi muškarci joj se dopadaju i gde vidi sebe za pet godina...

RepublikaFoto: Instagram.com/Printscreen/jelcek
Jelena Todorović

* Košarka ili modeling?

- Uvek i zauvek košarka, osećaj na terenu je nešto najbolje što postoji!

* Kako ste spojili ove dve naizgled nespojive profesije?

- Ustvari to je normalno u sportu da se van terena sklapaju ugovori sa brendovima i zaradi nešto dodatno, pogotovo jer u ženskom sportu plate su mnogo manje. I mi stalno provodimo svaki dan u šorcu i patikama pa je lepo srediti se nekad.

* Da li ste rođeni u Australiji? Da li pratite domaću košarku i da li bi ste zaigrali za reprezentaciju Srbije?

Rođena sam u Srbiji 93'. U Australiju sam došla sa 7 godina, tu smo porodično bili nekih 10 godina i vratili se u Srbiju gde sam upisala gimnaziju i igrala za Zvezdu. Posle nekog vremena ja sam se opet vratila u Australiju gde trenutno boravim. Pratim domaće prvenstvo uvek kao i repku, nije mi teško ustajati u po noći i navijati. Volela bih da sam mogla igrati za reprezentaciju Srbije, ali moram biti iskrena i reći da ništa nije bolje od igranja u crveno - belom dresu!

* Zvezda ili Partizan? 

- Zvezda je nešto posebno za mene jer dolazim iz vatrene navijačke porodice gde su svi sami zvezdaši tako sam od malena naučena za koga navijati. Partizan puno cenim jer smo svi odrasli zajedno igrajući derbije i sećam se da su najgori treninzi bili te nedelje pred derbi. Toga nema ovde u Australiji, taj osećaj nema nigde kao kod nas.

* Proglašeni ste za najlepšu košarkašicu. U domaćim medijima se dosta piše o tome da ste pobedili Hrvatsku koleginicu. 

- Da, nisam baš sigurna da sam pobedila, po meni to nije takmičenje mislim da ima mnogo lepih i uspešnih košarkašica, i ja lično im se svima mnogo divim! Ženska košarka je ČISTA LJUBAV, jer mi o novcu ne razmišljamo, jer novca nema.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?????? ????????? (@jelcek) on Apr 22, 2019 at 12:46am PDT

 

* Uz koje košarkaše ste odrastali? Ko su vam bili idoli?

- Ja sam odrasla najviše uz reprezentaciju, ali kao mala sam gledala snimke svih najboljih igrača pre mog vremena. Nisam htela ništa da propustim. Bili su mi dragi svi igrači sa područja bivše Jugoslavije, pogotovo Divac i Dražen Petrović. Od stranih sam volela Džordana naravno, ali najviše zbog crtanog filma Svemirski Basket. Kao mala kad je izašao crtani naravno, bio je sinhronizovan na srpskom i gledala sam ga ja mislim svaki dan! Te sam mislila da je Džordan Srbin. Kad sam došla u Australiju sa sedam godina, svaki dan sam se raspravljala u školi oko toga da je Majkl iz Srbije, dok mi svi nisu objasnili i ubedili da nije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samo košarka ?

A post shared by ?????? ????????? (@jelcek) on Jan 23, 2019 at 5:09am PST

 

* Imate li dečka I izgled kog košarkaša vam se dopada?

- Uvek me ovo pitaju ljudi ko mi se najviše dopada, ali iskreno nisam nešto zaluđena i opterećena poznatim ličnostima. Ali, mogu reći da volim najviše "košarkaški izgled" mislim da su idealno građeni sportisti, visoki sa širokim ramenima. Tako isto i devojke, ono kad prođe pored tebe kazeš "wow! Kakva pojava".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I dare you.. take off your mask?

A post shared by ?????? ????????? (@jelcek) on Feb 23, 2019 at 5:19pm PST

 

* Posećujete li Srbiju I koliko često? Šta vas veže za nju?

- Trudim se svake godine da dođem da bi se maksimalno opustila i napunila baterije, da odgledam po neku tekmu, častim društvo u kafani, provedem vreme kod bake i dede na selu i jedem najbolju hranu i najbolje punjene paprike na svetu koje samo moja baka pravi.

* Koliko vas je pogodila tragedija koja je zadesila Australiju (požari)? Da li ste bili blizu?

- Požari ove godine su nikad gori. Hvala Bogu pa nije bilo strašno gde ja živim u Adelaidu u južnoj Australiji. Jako mi je žao zivotinja koje su stradale, trebaće više vremena da se sve vrati u normalu. Živim blizu plaže tako da sam skoro uvek na moru, pogotovo ovo leto gde je temperatura dostigla 47 stepeni.

 

 

* Pratite li tenis? Da li ste bili na AO i imali prilike da upoznate Đokovića?

- Naravno da zbog Noleta svi obožavamo tenis! Na još većem nivou! Zanimljivo je da je Novak možda prvi svoj pehar podigao baš ovde u mom gradu davno neke 2008 godine ja mislim. Tad nije bio poznat pa smo se družili i pokazivali mu Adelaide, svi iz naše zajednice ovde smo bili da ga bodrimo, a nismo pojma imali kakva će legenda on da postane! Obožavam mesec januar jer skoro svake godine mogu da slavim i očekujem Noletovu titulu jer ipak je on najbolji na ovoj podlozi. Uvek se svađam ovde sa Australijancima jer oni uglavnom navijaju za Federera, Nadala i bilo koga ko igra protiv Novaka. Pobeđivao on ili ne, on je nešto najbolje što smo mi Srbi ikada imali, i za to je zaslužio večno poštovanje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

THE KING! ?? Thank you Nole? GOAT ????????????????????????

A post shared by ?????? ????????? (@jelcek) on Feb 2, 2020 at 5:02am PST

 

* Sa kojim koleginicama iz sveta modelinga ste sarađivali ?

- Ne pratim modne trendove po svaku cenu, uglavnom sam sarađivala sa drugim sportistima. Ali upoznala sam i neke baš poznate ličnosti poput Andriane Lime i Mirande Ker, ali ni ne sećam se baš jer meni to nešto ni ne znači puno. Ja kad upoznam neku osobu i vidim da ima super karakter i da se može našaliti sa njima, meni je to bolje od 100 poznatih ličnosti.

RepublikaFoto: Instagram.com/Printscreen/jelcek
Jelena Todorović

* Koliko trenirate nedeljno i kako izgleda vaš trening? Kako održavate savršenu liniju?

- Ja sam uvek imala svoju trening rutinu, svako jutro kad se probudim odmah idem na plažu da istrčim nekih pola sata pa odma posle uđem u vodu da plivam i tako započnem dan. Onda posle imam košarkaški trening ili teretanu. Krećem se dosta u toku dana stalno nešto radim, takođe se trudim da zdravo jedem i tako održavam liniju.

 

 

* Imate li udvarače iz Srbije?

- Imam dosta njih koji dele komplimente, ali iskreno najviše volim kompliment od druge žene. Jer mislim da je to vrednije od svega, kad žene podržavaju druge žene. Nema nista moćnije, mislim da je glupo biti zavidan jer svaka žena je lepa na svoj jedinstven način. Uvek treba da postoji poštovanje.

Foto: Instagram.com/Printscreen/jelcek
Jelena Todorović

* Gde i kako vidite sebe za pet godina?

- Za pet godina vidim sebe sa svojom košarkaškom akademijom ovde u Australiji. Takođe vidim sebe u areni NBA utakmice kako bodrim svog mlađeg brata kad bude igrao. Uglavnom vidim sebe uvek blizu košarkaške lopte pa kako god to bilo ja sam srećna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading