Bio je Fergusonovo najveće otkriće, a onda je sve krenulo naopako: Tukao ženu, pobegao u Meksiko - pa tražio državljanstvo Jamajke!

Autor:

Sport

05.02.2019

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je bilo sjajno i bajno. Mladi engleski reprezentativac Ravel Morison briljirao je u dresu omladinskog tima Mančester junajteda što nije promaklo tadašnjem treneru engleskog tima Ser Aleksa Fergusona. Dobio je poziv u A tim, a proslavljeni Škot bio je ubeđen da je pronašao biser kakav svet nije video, međutim...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @1ravel on Dec 18, 2018 at 3:55am PST

 

Kada je čuveni trofejni stručnjak toliko siguran, onda mu svi veruju. Počela je da se podiže velika prašina oko mladog Morisona kome je pažnja javnosti očigledno odmogla da postane ono što je svako želeo - glavna karika ekipe sa "Old Traforda".

Nije dočekao svojih pet minuta na "Teatru snova" pa je krenulo seljakanje od pozajmice do pozajmice, od kluba do kluba. Nigde se nije snašao. U jednom momentu je delovalo da je pogodio "džekpot" prelaskom u Vest Hem, ali opet je bio na početku.

Jednom prilikom Ferguson je u razgovoru sa tadašnjim prvotimcima Junajteda Vejnom Runijem i Riom Ferdinandom pričao u superlativu o sposobnostima mladog Engleza. Zaista je verovao u njega.

- Pogledajte ovo dete. Runi, talentovaniji je od tebe u tim godinama. Talentovaniji je i od tebe Rio. Talentovaniji je čak i od Rajana Gigsa. Ovo je najtalentovanije dete koje su moje oči videle u Mančester Junajtedu - rekao je Ferguson koji je retko bio toliko impresioniran kao tada.

Međutim, pažnju na sebe skrenuo je postupcima van terena. Nekoliko puta se našao u središtu skandala kada je od svoje tadašnje devojke optužen da je tukao, a jednom prilikom platio je i kaznu jer joj je bacio telefon kroz prozom tokom svađe koju su vodili. Slamku spasao potražio je u Meksiku gde je donekle i oživio svoju karijeru, a odlučio se i na šokantan potez pa je zatražio državljanstvo Jamajke.

RepublikaFoto: instagram.com/1ravel
Ravel Morison

Sada je za njegove usluge zainteresovan švedski Ostersund, koji je prošle sezone napravio pravi bum u Ligi Evrope. Nije kasno za Morisona koji ima "tek" 26 godina i još mnogo toga bi mogao da prikaže na fudbalskom igralištu. Možda je morao da krene zaobilaznim putem, a možda je ovo samo još jedna u najavi propalih investicija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading