FUDBALERI PRVE PLATE I VELIKE ZARADE TROŠILI NA SVE I SVAŠTA: ĆAVI MAMI KUPIO TOSTER, TURAN OCU BENZINSKU PUMPU!

Autor:

Sport

21.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri često ne znaju šta će s parama! Šablon ponašanja je uglavnom isti - kupuju se skupoceni sportski automobili, grandiozne vile, avioni, jahte, pa i timovi iz kojih su ponikli. Međutim, svi oni se razlikuju po tome na koji su način potrošili prvu platu, a onda i prvu veću zaradu kojom se su obezbedili. Jedni su davali novac svojim porodicama kako više ne bi sastavljali kraj sa krajem, pokretali su neobične porodične biznise, ali se i zadovoljavali sitnicama koje u svojoj bedi nisu mogli da priušte.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ćavi Ernandez

Hrabri, mali toster Ćavi

Kada je Ćavi Ernandez (38) bio klinac, na televiziji se emitovao crtani "Hrabri mali toster". Na legendarnog fudbalera, koji je ponikao i najveći deo karijere proveo u Barseloni, to je ostavilo toliko jak utisak da je majci od prve plate, koja je iznosila 4.000 pezosa ili oko današnja 24 evra, kupio toster. Prekaljeni vezista priuštio je tokom karijere porodici sve što se poželeti može, ali nema sumnje da mali kućni aparat ostao duboko urezan u sećanje njegovoj mami.

RepublikaFoto: instagram.com/ardaturan
Arda Turan

Turan turski pumpadžija

Reprezentativac Turske Arda Turan (31) afirmisao se u Galatasaraju, nadogradio u Atletiku i zenit dosegao u Barseloni, a i sada dok igra na pozajmici u Bašakšehiru ima i previše novca. Međutim, prvu veću zaradu nije potrošio na sebe. Ocu je kupio benzinsku pumpu u Istanbulu kako bi imao gde da radi i tako ispuni dan, ali i da ne bi živeo samo od novca, praktično od džeparca, koji bi mu sin slao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Godin

Godin zazidao karijeru

Dijego Godin (32) najveći trag ostavlja u madridskom Atletiku. Čim mu je na račun legla veća suma novca, po prelasku iz domovine u Španiju, Urugvajac se udružio sa sunarodnikom Dijegom Luganom (38), koji je nekada igrao i za PSŽ, pa su osnovali kompaniju za uvoz jeftinog cementa iz Turske. Koliko su dobro razvili posao govori podatak da su umalo narušili diplomatske odnose Urugvaja i Turske. Oni su obaranjem cene ugrozili domaću proizvodnju, pa je tamošnja vlast morala da interveniše kontrolnim merama, što je negativno odjeknulo do Istanbula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kazemiro

Kazemiro tamani jogurt

Brazilac Kazemiro (26) samo je jedan od primera kako se od siromaštva favela stiže do fudbalskih zvezda. Dok je bio klinac, sada fudbaler Reala bio je toliko siromašan da porodica nije mogla da mu priušti ni flašu jakult jogurta, koji je voleo, a koji je koštao samo 20 centi. Kao dečak je svaki dan gledao kako mlekadžije do bogatih delova grada razvoze jogurt i maštao kako ga pije. Kada je sa 16 godina potpisao prvi profesionalni ugovor sa Sao Paulom, odmah je otišao do najvećeg supermarketa u gradu i pokupovao sve zalihe svog omiljenog pića kako bi nadomestio propušteno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edinson Kavani

Kavani zemljoposednik

As PSŽ Edinson Kavani (31) blista na fudbalskim terenima širom Evrope, ali ne može bez rodne grude. Čim je zaradio prve velike pare, kupio je u rodnom Urugvaju imanje od 1.367 hektara kako bi imao gde da uživa u prirodi i domaćim životinjama kad dođe kući.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading