CRVENO-BELA DOMINACIJA: Zvezda je šampion Balkana u ragbiju!

Autor:

Sport

18.11.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je ispisala nove stranice istorije srpskog ragbija 13. Nakon osvojenog Superkupa i Kupa, te prošle nedelje Superlige Srbije, crveno-beli su trijumfovali i regionalnoj Balkan Superligi.

RepublikaFoto: Printscreen
Ragbisti Zvezde i Partizana

Do neverovatne 21. pobede u isto toliko mečeva u isto toliko duela u svim takmičenjima u ovoj sezoni, Zvezda je stigla savladavši ponovo najvećeg rivala – Partizan 30:6 (10:6). Kao i finale nacionalnog šampionata pre šest dana takođe na stadionu Sportskog centra Inge, tako je i ovaj duel rešen u drugom poluvremenu.

Još jednom cu crno-beli namučili trenutno dominantni tim regiona, ali izostalo je snage i svežine u drugom poluvremenu da se napravi iznenađenje. Ekipa Admira Hadžića je prošle godine u sličnoj situaciji sprečila večitog rivala da stigne do očekivane pobede i posle dobre igre u prvih 40 minuta činilo se da će Partizan ima dobre šanse da odbrani trofej.

Međutim, crveno-beli su izvukli pouke iz srceparajućeg poraza u finalu regionalnog prvenstva 2017. i ovoga puta greške nije bilo. Sa četiri eseja i serijom 20:0 sigurno su priveli utakmicu kao i neverovatnu takmičarsku godinu kraju.

RepublikaFoto: instagram.com/rugbypartizan
Ragbisti Partizana

U istoriji srpskog ragbija 13 do sada ni jedna ekipa nije uspela da osvoji sva četiri trofeja, tako da je posle više od decenije dominacije Dorćola Zvezda preuzela primat. Pojačani sa Filom Ekonomidisom, nekada trenerom godine u najjačoj ligi sveta – NRL, crveno-beli su trenutno bez premca u ovdašnjim okvirima i svoj kvalitet će pokušati da potvrde i učešćem u jednom od najstarijih svetskih takmičenja, Čelindž kupu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading