Peruničić okupio "orlove": Motiva ima do neba

Autor:

Sport

22.10.2018

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u hotelu IN na Novom Beogradu odakle će se zaputiti u Zrenjanin gde je u sredu očekuje duel sa Belgijom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

Prvi put su se orlovi okupili pod vođstvom selektora Nenada Peruničića, koga na startu kvalifikacionog ciklusa čeka zahtevan zadatak, pre svega, u duelu sa Švajcarskom u gostima u narednu nedelju.

- Puno je emocija. Od kraja igračke reprezentativne karijere nisam imao ovakav osećaj. Reprezentacija je jedna velika emocija. Motiva ima do neba. Trenutak je komplikovan i težak. Tu sam sa novim momcima, ali to je moja odluka. Iako sam imao iskusnije u glavi, nisam ih se odrekao, ali prosto želim da dobijemo jednu širinu mladosti i energije za način na koji želim da igram. Ne bi trebalo ograničivati momke na dominantne i one koji to nisu. Imali smo problem ranijih generacija, kada je neko dominantan na svojoj poziciji, kao što je to bio Moša Ilić, gde smo na nekim pozicijama kasno priključivali mlađe igrače i davali im šansu na velikoj sceni.

- Uzdam se u mladost. Nisam odluku doneo preko noći. Ako ćemo se stalno držati iskusnih, stalno ćemo imati debitante u 27,28 godini. Svestan sam rizika. Oni koji prate Zvezdu znaju šta tražim od mojih igrača. Ceo sistem i način igranja tražim i ovde. Ne planiram unapred ko će igrati. Ima ovde puno pametnih momaka koji će razumeti šta želim. Zato i imamo ovu širinu. Ne sme da bude sujete i želje, već svi da znamo šta nam je cilj - rekao je selektor Peruničić i dodao:

- Imamo problema sa Marsenićem i Krsmančićem. Mladen je povredio koleno na poslednjoj utakmici i biće na pregledima. Videćemo da li ćemo nekoga naknadno zvati. Zato i imamo širinu da se ne bi hvatali za glavu. Prvi zajednički trening ćemo imati tek u utorak ujutru, ali to je tako svima. I da smo kompletni večeras, ne možemo za tri dana postaviti sve na terenu, osim jednog ponosa i želje koju igrači kao reprezentativci moraju da imaju. Da li su Belgijanci ili Francuzi u sredu, mi moramo da budemo ponosni i da vratimo ono što mi jesmo. Karakter. 

Reprezentaciji će se u ponedeljak priključiti Nemanja Ilić i Ivan Popović, u nedelju kasno uveče došli su Bogdan Radivojević i Mladen Krsmančić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading