SRBIJA NA KROVU SVETA: Hrabre odbojkašice preslišale Italiju za čudesno zlato!

Autor:

Sport

20.10.2018

12:55 >> 11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva uspeh... Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je na krovu sveta! Naša selekcija bila je bolja od Italije u finalu u Japanu – 3:2 (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12)

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje naših devojaka sa peharom

Ove devojke mogu sve... Nisu se predavale kada su gubile, igrale su do samog kraja punom snagom i to se isplatilo. Prvo svetsko zlato je tu, a izabranice selektora Terzića ispisale su novu stranicu istorije naše odbojke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

Bile su najbolje kada je to bilo najpotrebnije, ređali su se dobri potazi i na kraju je pala Italija. Tijana Bošković je odigrala fantastično, pratila je Brankica Mihajlović ali ni ostale devojke nisu zaostajale.

TOK UTAKMICE: 

Peti set: Istorija!

Taj-brejk je uvek pun preokreta, deo igre u kojem sve što se dešavalo u samom meču ostaje po strani. Italija je stigla do prvog poena.

Rival je dobro krenuo, a Tijana Bošković je donela prvi poen za nas - 1:2. Uspeli smo da stignemo do preokreta - 4:5. Obe ekipe igrale su u naletima, Italija je povela sa 4:6.

Igra se poen za poen - 7:8. Tijana Bošković je stigla do sjajnog poena i poveli smo sa 10:8! Drama se nastavila - 12:10. Srbija je slavila 15:12!

Četvrti set: Srbija se vratila

Daleko od toga da je Srbija igrala loše, ali nedostajalo je malo više koncentacije. Tijana Bošković je uzela dva poena na startu četvrtog seta - 2:1. Usledio je i as Maje Ognjenović za dobar početak. 

Nastavili smo da igramo dobro, a poeni su se samo ređali - 7:2. Italija je pokušala da se vrati, ali je prvi napad odbijen - 9:5.

Ipak, veliki pad doživele su naše devojke, suviše lako je rival uspeo da smanji na 10:8. Bilo je važno zadržati koncentraciju. Italija je ozbiljno pretila, ali Brankica Mihajlović je sjajno smečovala za 13:10. Kada je bilo važno došli smo do svoje igre - 16:11.

Nisu ni Italijanke htele tako lako da se predaju u četvrtom setu, pokušavale su da se približe - 18:15. Bol je odradio svoje i doveo Srbiju do prednosti od 23:19. Do kraja nije bilo problema za 2:2 u setovima 25:19. 

Treći šet: Šteta...

Kao da je ceo meč krenuo od nule, sve se okrenulo. Od dominacije Italije, do lepršave igre Srbije. Posle bloka Bosetijeve, rivalke su stigle do prvog poena - 0:1. Ipak, Kirikela je pogrešila na servisu za 1:1.

 

 

Egonu je pogrešila, poslala je čistu loptu u aut, a onda je Brankica sjajno "zakucala" za 3:3. Usledio je period izjednačene igre, a posle "pecanja" naše devojke su povele sa 6:5.

Nastavila se velika borba, a Egonu je krenula da igra kako ume, pa je rival preokrenuo rezultat - 8:8. U istom tempom je nastavljen set - poen za poen - 12:12.

 

 

Italija je ušal u Seriju, Boseti je dobro servirala, pa je rival lako otišao na tri poena prendosti (13:16).

I Egonu je pokazala da je od krvi i mesa, vezala je nekoliko grešaka i tako vratila Srbiju u set - 16:18. Nisu odustale "orlice", Brankica je postigla sjajan poen za potpuni preokret - 19:18. Usledila je greška Egonu za 20:18. Srbija je preko Maje Ognjenović povela 22:21.

Italija je zbog lošeg prijema lako okrenula na 22:23. Italija je imala više koncentacije i na kraju je slavila 23:25.

 

Drugi set: Srbija uzvratila jako!

Italijanke su bila mnogo raspoloženije na startu, ali je Brankica Mihajlović donela prvi poen u drugom setu. Rivalke su uzvratile preko Rosetijeve, a onda je usledio i as za 1:2.

 

 

Igralo se poen za poen, delovalo je kao da se Srbija budi - 3:4. Brankica je vezala tri poena, ali je onda usledila servis greška. Konačno smo imali blok, zaustavljena je Egonu za 5:5. Posle kontre, Tijana Bošković nam je donela i prvu prednost - 6:5.

 

 

Usledio je as Tijane Bošković za 8:6. Srbija je bila sve bolja, Buša je sjajno servirala, a naše devojke su povele sa 11:7. Igrala se atomska odbojka na momente, za svaki poen bilo je potrebno puno muke. Veljkovićeva je bila odlična za 13:9.

Kada su popustili okovi, Srbija je pokazala šta ume. Ređali su se dobri potezi za 18:11. Devojke ovoga puta nisu stale, igrale su u istom ritmu do samog kraja seta - 25:14.

 

Prvi set: Italija dobra

Pravdu na ovom meču delii su Juraj Mokri i Patrisija Rolf. Prvi poen na meču pripao je Italiji, a posle dobre odbrane i pecanja, rival je poveo sa 0:2.

Na startu meča je bilo jasno da će se voditi velika borba za svaki poen. Posle nekoliko napada, Milena Rašić uzela je prvi poen, a onda je proradio i blok Srbije za 2:2. Usledila su tri brza poena za Italiju, naše devojke su mnogo grešile, pa je na semaforu stajalo 4:7.

 

 

I Italija je grešila na servisu, a posle asa Stefane Veljković naša ekipa smanjila je na 7:9. Usledila je i kontra koju je Brankica Mihajlović realizovala.  

RepublikaFoto: Foto/FIVB

I na ovom duelu je mnogo toga zavisilo od prijema. Italija je svesno gađala Bjanku Bušu. Egonu je bila odlična za 10:13. Usledio je deo meča u kojem se igralo poen za poen. Borile su se naše devojke, ali tokom celog seta Italija je čuvala prednost - 13:17.

Kako je vreme odmicalo, Italija je bila sve bolja, pokušavao je Terzić da na tajm-autu trgne ekipu ali u prvom setu to nije uspeo da uradi (16:21).

Do kraja seta Italija je ostala smirena za 20:25.

 

12.26 - Bronzanu medalju uzela je selekcija Kine koja je bila bolja od Holandije.

12.16 - Izabranice selektora Terzića igraju sjajno, u polufinalu pala je Holandija, a šta se dešavalo na tom meču pogledajte OVDE.

12.15 - Dobar dan i dobro došli na naš blog posvećen finalu Svetskog prvenstva. Devojke su već ispisale istoriju, jer se Srbija prvi put bori za zlatno odličje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
LALA

20.10.2018 14:11

Bravoooooooooooooooo i veliko hvala