ISTORIJA: Devojke, čudo ste - Odbojkašice Srbije u finalu Svetskog prvenstva

Autor:

Sport

19.10.2018

06:50 >> 07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Magija... Nova stranica istorije našeg sporta je ispisana. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je u finalu Svetskog prvenstva, i to prvi put! U polufinalu u Japanu, naša selekcija bila je bolja od Holandije - 3:1 (25:22, 28:26, 25:19, 25:23).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odbojkašice Srbije

Sada je vreme za napad na zlato. Ove devojke su pokazale da to mogu. Srbija je odigrala sjajan meč, u kojem nije bilo trenutka u kojem je naša selekcija mogla da se opusti. Za svaki poen morali smo dobro da se pomučimo.

Prvi set je bio kao iz snova, Tijana Bošković je sa nekoliko odličnih poteza najavila da će i ovoga biti glavna snaga naše selekcije.

U drugom delu igre Srbija je sačuvala čak pet set lopti, ali borbenost se ovoga puta nije vratila. Ipak, sve su to naše devojke naplatile u naredna dva seta. Srbija je igrala sjajno, Brankica Mihajlović je tukla iz svih oružja, a kada smo uspeli da smirimo prijem, bilo je jasno da rival nema nikakve šanse.

Holandija je dala sve od sebe, ali u borbu za zlato je, ovoga puta više nego zasluženo, otišla bolja ekipa. Nije moglo bez drame, u četvrtom smo lako izgubili prednost, ipak, kada je bilo važno Srbija je odigrala najbolje.

Devojke su već uradile mnogo! Medalja jeste u džepu, ali ono što su pokazale tokom celog turnira kao i način na koje su igrale polufinale pokazatelj je da mogu do samog kraja.

Srbija je svoje odradila! Izabranice selektora Terzića sada čekaju rivala u finalu, a potencijalne rivalke su odbojkašice Italije.

Najzaslužnija za istorijski uspeh srpskog tima bila je maestralna Tijana Bošković koja je meč završila sa 29 poena. Nju je pratila Brankica Mihajlović sa 23, dok je Milena Rašić imala 12.

U redovima Holandije, Lonek Slujtens je bila najefikasnija sa 24 poena, dok je Ane Buijs imala 15.

Finale je u subotu na programu od 12.20 po srednjeevropskom vremenu, a za treće mesto od 10.40.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading