Ovo je najveći ugovor u istoriji sporta!

Autor:

Sport

17.10.2018

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meksički bokser Kanelo Alvarez, višestruki prvak sveta u dve težinske kategorije, potpisao je najveći ugovor u istoriji svetskog sporta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kanelo Alvarez

On je potpisao ugovor na pet godina sa kompanijom Dazon, tokom kojih će imati 11 mečeva i zaraditi najmanje 350 miliona dolara.

Kompanija Dazon polako postaje vodeća platforma za prenos sportskih događaja po sistemu "pej-per-vju" (plati pa gledaj), a posle najave HBO-a da se posle 45 godina povlači iz prenosa bokserskih mečeva, rešila je da preuzme i ovo tržište.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prva akcija Dazona u tom cilju je potpisivanje višegodišnjeg ugovora sa Alvarezom, koji ima armiju navijača u SAD i Meksiku, možda i najveću u bokserskom svetu.

Alvarezovi mečevi neće biti posebno prodavani, već će svaki kupac za 9,99 dolara mesečno uzimati bokserski paket, u kojem će biti i Kanelove borbe.

Prva naredna je 15. decembra, u kojoj će se Alvarez boriti sa Britancem Rokijem Fildingom, za odbranu WBO šampionskog pojasa u supersrednjoj kategoriji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading