RUS SE OGRNUO TROBOJKOM! FEDOR SRBENDA!

Sport

16.10.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija u srcu! Ruski MMA borac Fedor Emeljanenko (42) proslavio je brutalni trijumf sa srpskom zastavom na leđima!

Fedor i Putin!

Rus je bez milosti nokautirao američkog borca Čejla Sonena na spektaklu Belator 208 u Njujorku i plasirao se u finale u januaru, a ujedno i pokazao po ko zna koji put da mu je Srbija u srcu, podjednako kao i rodna Rusija. Njemu je posle nokauta član tima dobacio i našu trobojku, dok je sa ruskom izašao na proglašenje pobednika.

Nije prvi put da Emeljanenko pokazuje naklonost prema srpskom narodu, a pre dve godine, kada se vratio borbama posle velike pauze, ušao je u ring uz pesmu Vladike Nikolaja Velimirovića "Vera večna, vera slavna". Takođe, posetio je našu zemlju 2014. i poneo predivne utiske.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fjodor Jemeljanenko ????

A post shared by Pokret Srba | Покрет Срба (@pokretsrba) on Oct 15, 2018 at 9:52am PDT

- Srbija je zemlja u koju ću uvek rado dolaziti. Iza mene stoje Rusi i Srbi koji se mole. Naši narodi su izuzetno bliski, bratski. U Srbiji uspevam da pronađem duhovni i duševni mir. Posetio sam grob patrijarha Pavla i kneza Lazara. Bio sam i na Ostrogu, kao i u Hramu Svetog Save - rekao je Fedor svojevremeno.

S obzirom na svoje godine, ruskog borca često pitaju kada će završiti karijeru.

- Boriću se još onoliko koliko mi bog dopusti. Uskoro ću hodati na štakama - rekao je Fedor, koji u karijeri ima 45 profesionalnih borbi, a poražen je pet puta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fjodor Jemeljanenko ????

A post shared by Pokret Srba | Покрет Срба (@pokretsrba) on Oct 15, 2018 at 9:52am PDT

Putinova desna ruka

Poslednji imperator, kako popularno zovu Fedora Emeljanenka u MMA svetu, veliki je prijatelj predsednika Rusija Vladimira Putina. Oni na neki način i profesionalno sarađuju, a često se savetuju kada je sport u pitanju.

- Vladimir Putin je izuzetan predsednik, ali čovek sporta, majstor džudoa. Ipak, nikada nisam ulazio u klinč sa njim. Dolazio je da gleda moje mečeve i tako mi ukazao veliku čast.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading