TERZIĆ: Ok, pobedili smo, ali moramo da zaboravimo ovu utakmicu!

Autor:

Sport

14.10.2018

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić smatra da njegove izabranice ne smeju da razmišljaju o polufinalu Svetskog prvenstva posle pobede nad Japanom.

RepublikaFoto: cev.lu
Terzić oprezan!

- Šanse za plasman u polufinale su nam sada zaista velike jer malo je neverovatno da Japan pobedi Italiju 3:0, a onda da mi izgubimo maksimalnim rezultatom. Ali trebalo bi da prestanemo da razmišljamo o tome da smo se kvalifikovali i da sada možemo lagano da se spremamo za polufinale. Videli smo kako je sve izgledalo u prethodne dve utakmice, kada smo glavom već bili u fajnl-siksu... Sad je vreme da se dižemo iz utakmice u utakmicu i da budemo jači u svakom smislu- rekao je Terzić.

Odličan meč odigrale su evropske šampionke.

- Meč protiv Japana bio je vrlo dobro, pogotovo tokom prva dva seta. Do 20 i nekog poena smo igrali bez grešaka, a onda smo puštali Japan da se vraća, što je nezamislivo. Znamo kako se ponašaju ako im daš šansu. U trećom setu je jedan neobičan poen koji je osvojila Silvija okrenuo tok. Servirala je Rašićeva i došli smo do pobede koja nam mnogo znači- rekao je selektor.

Bio je to meč u kome se na teren vratila Tijana Bošković, koja je na kraju osvojila 26 poena.

- Iako je rezultatski bilo 3:0, utakmca je bila teška. Popravili smo neke stvari, nismo ponavljale greške koje smo pravile u prethodnom meču sa Japanom. U odbrani smo odradile dobar posao. Bilo je teško. Morale smo da igramo koncentrisano od prve pobede i drago mi je da smo treću fazu počele pobedom- rekla je Boškovićeva.

Naredni meč Srbija će igrati u utorak protiv Italije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading