SELEKTOR GRBIĆ NAKON POBEDE: Stegnuto, uplašeno...

Autor:

Sport

15.09.2018

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon trijumfa nad Tunisom selektor Nikola Grbić izneo je svoje utiske. Jasno je i njemu da nije bilo lako doći do bitnih bodova.

RepublikaFoto: ossrb.org
Nikola Grbić

- Objektivno mislim da je Tunis najslabija selekcija u našoj grupi i ideja je bila da igrači koji nemaju baš puno prilike da igraju, odigraju ovaj duel. Nadao sam se da ću da vidim mnogo veću, neću da kažem želju, jer stvarno mislim da žele da igraju, ali su bili toliko stegnuti, van ritma, uplašeni. Izgledalo je kao da igraju sa rancem od 15 kilograma na leđima - rekao je Grbić.

Zbog sporijeg starta, bio je prinuđen da izmeni skoro celu postavu između prvog i drugog seta.

- Problem je u tome što nama svaki set znači zbog bodova i prolaska dalje, tako da ja nemam baš vremena da čekam da li će ta situacija na terenu da se raskravi. Posle prvog seta sam ubacio u igru one odbojkaše koji treba da odigraju protiv Australije u nedelju i protiv Rusije u utorak izjavio je selektor i dodao:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odbojkaška reprezentacija Srbije

- Idemo korak po korak. Nemamo luksuz da razmišljamo o Rusima. Mi moramo u da razmišljamo da pobedimo Australiju za tri boda. Ne znam kako, videćemo, ali moramo da ih pobedimo za tri boda. I to je jedina naša preokupacija. Prema tome, zaboravljamo ovo što je bilo protiv Tunisa, celokupnu energiju preusmeravamo na meč protiv Australije, a posle njih dolaze na red Rusi - kaže Grbić.

Dvorana u Bariju je bila puna na meču Srbija - Tunis. Selektor zna razlog.

- Puna dvorana je sasvim normalna stvar. Italijanska prvenstva u bilo kojem sportu tokom radne nedelje se igraju u pola devet uveče, da bi dali vremena svima da posle posla odu da večeraju i da onda na miru dođu na utakmicu. Ako se igra u 19h to je onda još rano za večeru, a onda odeš na takmicu koja može jako dugo da traje, pa budeš gladan i onda ne valja. Zato je sve napravljeno sve da se zadovolje potrebe gledalaca. Vikendom su svi slobodni, tako da je po mom mišljenju potpuno normalno što je dvorana bila puna na meču između nas i Tunisa, a mogu da zamislim šta će biti na Rusija - SAD - zaključio je selektor Nikola Grbić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading