NAŠI VATERPOLISTI IPAK PRVI: Evo i kako!

Autor:

Sport

13.09.2018

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je delovalo da će nakon remija sa Hrvatskom naši vaterpolisti ipak dalje proći kao drugoplasirani desio se preokret. "Delfini" idu u četvrtfinale kao prvi u grupi.

RepublikaFoto: twitter.com/Water Polo Serbia
Vaterpolisti Srbije

Za sve je "zaslužna" Južna Afrika. Selekcija koju je Srbija savladala sa 21:3, a Hrvati sa 25:3 rešila je pitanje toga ko će na kraju biti prvi, a ko drugi u našoj grupi. Naime, rezultati sa poslednje plasiranom reprezentacijom se "brišu", a kako je to slučaj ovaj put sa Južnoafrikancima, Srbija je po konačnoj gol razlici bolja za jedan gol od Hrvata jer se bila ubedljivija protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Na kraju, dakle, našim vaterpolistima se računala gol-razlika 24:18, a Hrvatima 25:20, pa su "delfini" sa "+6" nadmašili hrvatskih "+5" i kao prvi idu u nokaut fazu.

U četvrtfinale takmičenja čiji je domaćin Berlin prolaze svih osam učesnika, a neporaženi izabranici Dejana Savića će se sastati sa Japanom, koji je i pre poslednjeg kola "zacementiran" na četvrtoj poziciji u konkurenciji domaćina Nemačke, Australije i Mađarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading