NEMA MILOSTI ZA NAMEŠTANJE Sudije udaljene iz atletike

Autor: R. V. B.

Sport

06.09.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atletske sudije koje su pomeranjem koplja krajem avgusta namestile rezultat i državni rekord Vedranu Samcu na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici oštro su kažnjene. Njih je Atlestki savez prvo suspendovao, a sada im izrekao višegodišnje kazne zabrane obavljanja svog posla.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vedran Samac

- Sudiji Zoranu Kresojeviću iz Sremske Mitrovice izriče se disciplinska mera zabrane obavljanja službene dužnosti u Atletskom savezu u trajanju od dve godine. On je bio sudija koji je bio direktno na merenju - saopštila je predsednica Disciplinske komisije Dijana Ištvanović.

Drugi sudija Dragan Sekulić prošao je sa blažom suspenzijom. On je bio glavni sudija na disciplini bacanja koplja, a njemu se izriče disciplinska mera zabrana obavljanja službene dužnosti u ASS u trajanju od šest meseci. Prema pravilniku, sudije imaju pravo žalbe osam dana, posle čega će zasedati Upravni odbor koji bi trebalo da donese odluku o priznavanju rezultata.

Podsetimo, Samac je pravilno bacio koplje, ali ga je sudija na doletištu pomerio nekoliko koraka unapred i potom izmerio daljinu od 85,60 metara. Prevara bi očigledno prošla da neko nije snimio ceo incident i to objavio na društvenim mrežama, nakon čega se digla velika bura.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading