Zorana prva obezbedila Olimpijske igre

Autor:

Sport

04.09.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska streljašica Zorana Arunović okitila se srebrnim odličjem u gađanju vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Čangvonu, čime je ispunila olimpijsku kvotu i tako srpskom sportu donela prvu "vizu" za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

RepublikaFoto: twitter.com/Zorana_Arunovic
Zorana Arunović

Srpski strelci su bili veoma uspešni na šampionatu u Južnoj Koreji, te su osvojili tri srebrne medalje trećeg dana 52. svetskog prvenstva.

Osim Arunovićeve, Damir Mikec je osvojio drugo mesto malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora (50 metara), a ekipno srebro u ovoj disciplini prigrlio je tim Srbije u kome su uz Mikeca gađali i Duško Petrov i Dimitrije Grgić.

Za Zoranu Arunović je ovo peta medalja na svetskim šampionatima u seniorskoj konkurenciji. U Minhenu 2010. je pobedila vazdušnim pištoljem, a malokalibarskim osvojila srebro. Ima i ekipno srebro MK pištoljem iz Minhena, u timu sa Jasnom Šekarić i Jelenom Arunović.

Zorana Arunović

Na prethodnom SP u Granadi, srpska ženska ekipa (Zorana Arunović, Jasna Šekarić, Bobana Momčilović Veličković) se okitila titulom šampiona planete vazdušnim pištoljem. Ovaj put Srbija nije branila titulu, gađale su samo Arunovićeva i Bobana Momčilović Veličković. Jasna Šekarić je u Čangvonu u ulozi trenera.

Srbija nikad do sada nije osvojila mušku seniorsku medalju MK pištoljem na šampionatima planete. U Minhenu 2010, Mikec i Grgić su u timu sa Andrijom Zlatićem stigli do srebra vazdušnim pištoljem. Sastav Mikec, Grgić, Petrov je prošle godine osvojio titulu šampiona Evrope MK pištoljem slobodnog izbora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading