Srpski miks "za dlaku" ostao bez medalje

Autor:

Sport

02.09.2018

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je preneo Streljački savez Srbije, Arunovićeva i Mikec ostvarili su rezultat od 376,7 krugova.

RepublikaFoto: serbianshooting.rs
Ilustracija: Foto

Pobedila je prva ekipa Rusije sa 488,1 krugom, čime je sa 0,4 kruga nadmašila dosadašnji svetski rekord finala. Srebrnu medalju osvojila je druga ekipa Kine sa 480,2 kruga, a bronzu druga ekipa Ukrajine sa 416,7 krugova. Prvoplasirani i drugoplasirani tim su izborili olimpijske kvote za Igre u Tokiju 2020. godine.

Mešoviti parovi vazdušnom puškom i pištoljem su prvi put u programu Svetskog prvenstva. Startovala su 62 miksa pištoljem i 70 puškom.

Selektorka reprezentacije za pištolj Jelena Arunović rekla je da ekipa ima još šansi i da je uverena da su strelci dali sve od sebe da predstave Srbiju na najbolji način.

RepublikaFoto: instagram.com/MarkoJ10
Ilustracija: Foto

- Naš prvi par Arunović/Mikec su tokom celog kvalifikacionog meča bili u vođstvu, malo je nedostajalo da dostignu i svetski rekord. Ipak, sa trećeg mesta ušli su u finale, koje je donelo mnogo obrta, a na kraju su, izvanrednim rezultatom, pobedili Rusi, koji su se kroz iglene ušli provukli do finala. Priželjkivali smo reprizu finala Svetskog kupa u Fort Beningu kada je Srbija jedina imala dva para među pet najboljih mikseva pištoljem. Nažalost, ovaj put to se nije ponovilo, ali Svetsko prvenstvo je tek počelo -navela je Arunovićeva.


Drugi tim Srbije vazdušnim pištoljem Bobana Momčilović i Dimitrije Grgić zauzeli su 27. mesto. Miks vazdušnom puškom Andrea Arsović i Milutin Stefanović plasirao se na 22, a druga ekipa Srbije u toj disciplini Marija Malić i Lazar Kovačević na 53. mesto.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading