Hamilton pokorio "Hungaroring" i povećao prednost, Ferariju dva podijuma!

Sport

29.07.2018

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika trka Mađarske donela je razlog za slavlje Luisu Hamiltonu i Meklarenu, ali je njegov klupski kolega Valteri Botas ipak donekle pokvario slavlje, pošto je direktnom greškom omogućio Ferarijevim vozačima Sebastijanu Fetelu i Kimiju Raikonenu da osvoje preostale dve pozicije na podijumu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hamiltonova nova pobeda posle Nemačke

Hamilton je opravdao ulogu favorita na Velikoj nagradi Mađarske, pošto je svoju pol-poziciju sa starta na kraju pretočio u pobedu.

Ipak, Britanac može da se zahvali i mehaničarskom timu Ferarija, koji je prilikom pit-stopova Raikonena, a zatim i najbližeg konkurenta Sebastijana Fetela odradio traljav i spor posao, što je aktuelnom šampionu F1 omogućilo koliko-toliko opuštenu trku.

 

 

Botas je dugo držao drugo mesto, Fetel se već izgleda i pomirio sa trećom pozicijom, ali je Nemac uspeo da na četiri kruga pre kraja izvede sjajan manevar uz blaži kontakt i osvoji drugo mesto.

Raikonen se probio na treće, a iznervirani Valteri Botas je na kraju čak pao na peto mesto.

U generalnom poretku Hamilton ima veliku prednost i na pauzu od četiri nedelje pred trku u Belgiji odlazi sa prednošću od 24 bodova.

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading