"Delfini" spremni za Mađare: Bez potcenjivanja!

Autor:

Sport

22.07.2018

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović rekao je da će "delfini" u predstojeće četvrtfinale Evropskog prvenstva u Barseloni ući kao da je Madjarska u najboljem sastavu i najboljoj formi i istakao da jedino tako ta selekcija može da se pobedi.

RepublikaFoto: instagram.com/vaterpolotim
Vaterpolisti Srbije

- U grupi su bili ispod nivoa. Nemaju u timu najboljeg igrača, Deneša Vargu, ne igra prvi centar Haraji. To dosta znači. Međutim, ponašamo se kao da su kompletni, u najboljoj mogućoj formi. Jedino tako mogu da se dobiju - rekao je Prlainović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Mađarska je u osmini finala Evropskog prvenstva pobedila Holandiju sa 12:9 i u utorak od 17.00 igraće protiv Srbije u prvom četvrtfinalu.

- Zna se kako se ulazi u utakmicu, dobra igra, maksimalna koncentracija... Niko ne sme da potceni i ovaj sastav. Nađi je sjajan, imaju levoruke šutere, sjajne spoljne igrače. Mi smo se podigli fizički, sveži smo, imamo atmosferu potrebno za utakmicu sa ovakvim ulogom - rekao je Prlainović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrija Prlainović

Viktor Rašović je istakao da se uzda u odbranu.

- Iz nje sve polazi i to je naš adut. Nema opuštanja i pored lošeg starta Mađara. Kao rival uvek traže punu koncentraciju, jer su igrači iz vrhunskih klubova, najjače lige na svetu. Fizički smo sve bolji i očekujem da eksplodiramo u tom meču - rekao je Rašović.

Pored odbrane, Dušan Mandić se uzda i u dobru atmosferu u timu.


- Nema na ovom prvenstvu izrazitih favorita. Zna se tih sedam ekipa i treba se pripremiti, ali gledati isključivo sebe. Nemam šta da kažem o Mađarima, osim da moramo da udjemo agresivno u odbrani od samog početka i da tako igramo bez obzira na rezultat. Ta će nam odbrana doneti efikasan napad i nebitno je u kojoj ćemo četvrtini rešiti meč - rekao je Mandić.

- Imamo iskustva kada su ovakve pauze, a (selektor) Savić pravi atmosferu i kada je jedan dan bez utakmica i kada su tri. Uzdam se u našu atmosferu - dodao je Mandić.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Mandić

O predstojećem meču govorio je i trener Miloš Ćirić.

- Mađari su imali lošiji start, ali tu nema opuštanja. Oni su Mađari i traže maksimalnu koncentraciju. Imaju sva rešenja, igrače iz kvalitetne lige i niko ne može protiv takve ekipe da bude opušten.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading