Savić: Neće me ubaciti u bazen ako osvojimo EP! Ugojio sam se!

Autor: Danijel Kokanović

Sport

10.07.2018

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je da su "delfini" spremni za Evropsko prvenstvo u Barseloni i istakao da je za naš nacionalni tim najvažniji meč 1/4 finala na kontinentalnom šampionatu.

RepublikaFoto: Republika.rs
Savić uoči meča sa Amerikancima

Vaterpolo savez Srbije želi da pruži maksimalnu podršku izabranicima selektora Dejana Savića, pa je tim povodom organizovan svečani ispraćaj na zatvorenom SC "Milan Gale Muškatirović". 

- Sve je otvoreno i kao do sada, poslednjih godina favoriti su isti. Tradicija srpskog vaterpolo nam nalaže da razmišljamo samo o medaljama, pa se tako nadamo da ćemo i sa ovog prvenstva da se vratimo sa medaljom - rekao je Savić i dodao:

- Realno gledano, samo na papiru imamo laku grupu i to nam daje prostora da produžimo pripremni period. Definitivno će 24. jul za nas biti 'dan D', kada ćemo igrati protiv Madjarske ili Italije u četvrtfinalu. Četvrtfinale je najbitnija utakmica na prvenstvu, kao i u svakom sportu i stoga nemamo pravo na kalkulacije, nastupićemo u najjačem sastavu.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na prvenstvu Evrope igraće protiv Rumunije 16. jula od 20.30, a Savić je rekao da će taj meč poslužiti za "probijanje leda".

- Potom sledi meč protiv Rusije, koja je jedna nepoznanica i siguran sam da može da iznenadi mnoge ekipe na ovom prvenstvu, ali ne i nas, dok je Slovačka verovatno najslabiji rival u grupi. Ovo je prvi put u poslednjih 10 godina da imamo ovakav ispraćaj. Naravno, Vaterpolo savez Srbije je ovim potezom napravila odličan potez - rekao je selektor Srbije i dodao:

- Neće me igrači ubaciti u bazen ako osvojimo trofej jer sam se ugojio poprilično, a i polako zaboravljam da plivam.

 

 

RepublikaFoto: Republika.rs

Veliki broj medija bio je prisutan, a srpski vaterpolisti dugo nisu imali ovakvu euforija i ispraćaj uoči nekog velikog takmičenja.

Uz srpsku trobojku koja je u potpnosti prekrila tribine na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović" naši vaterpolisti u majicama na kojima je bila ispisana poruka "Igram za Srbiju" poklonili su se punim tribinama.

RepublikaFoto: Starsport



U defileu u kome su učestvovale i srpske vaterpoliskinje, koje su po prvi put kroz kvalifikacije izborile učešće na EP.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u sredu ujutru kreće za Barselonu gde će na Evropskom prvenstvu brani zlatnu medalju. Prvenstvo počinje 16. jula, a protivnici "delfina" u Grupi D su Rusija, Slovačka i Rumunija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading