Slovenci bez SP u rukometu

Autor:

Sport

13.06.2018

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrani su revanš mečevi baraža za Svetsko prvenstvo u rukometu 2019. godine u Danskoj i Nemačkoj, a na planetarnu smotru su se plasirali Makedonija i Mađarska.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Makedonija je u prvom meču protiv Rumunije slavila sa 32:24, pa je ni poraz u revanšu u Klužu od 26:25 (12:11) nije sprečio u plasmanu na Svetsko prvenstvo. 

Demis Grigoras je bio najefikasniji u timu Rumunije sa osam pogodaka, dok je u makedonskom sastavu najbolji bio Dejan Manaskov, koji je mrežu Rumuna zatresao isto toliko puta. Kiril Lazarov je poentirao pet puta, a Stojanče Stoilov četiri puta. 

Rukometna reprezentacija Slovenije, koju sa klupe predvodi legendarni Veselin Vujović, nije uspela da obezbedi plasman na SP, pošto je ukupno izgubila od Mađarske sa 51:50. 

Mađari su u prvoj utakmici u Kopru slavili sa 29:24, dok su Slovenci u revanšu u Vespremu bili bolji sa 26:22 (12:12), ali su za malo ostali bez SP.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading