ĐOKOVIĆ NA 86. MESTU: Mejveder najplaćeniji sportista sveta

Autor: Tanjug

Sport

07.06.2018

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki bokser Flojd Mejveder sa 285 miliona dolara godišnje zarade najplaćeniji je sportista sveta prema istraživanju uglednog magazina Forbs.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mejveder se hvali bogatstvom

Mejdveder je četvrti put u prethodnih sedam godina prvi po tom parametru zahvaljujući najskupljoj borbi u istoriji boksa protiv Irca Konora Mekgregora (275 miliona).

Daleko iza njega je fudbaler Barselone Lionel Mesi sa 111 miliona dolara, što je za tri miliona više od kolege iz Real Madrida Kristijana Ronalda i čoveka koji je prošle godine bio najplaćeniji.

Top 10 redom čine još MMA borac Mekgregor sa 99 miliona, fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar da Silva (90), košarkaš Klivlenda Lebron Džejms (85,5), švajcarski teniser Rodžer Federer (77,2), košarkaš Golden Stejta Stefon Kari (76,9), kvoterbek Atlante Met Rajan (67,3) i još jedan kvoterbek Met Staford iz Detroita (59,5).

Na listi među 100 je i najbolji srpski teniser Novak Đoković sa 23,5 miliona na 86. mestu, pre svega zbog sponzorskih ugovora u iznosu od 22 miliona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading