NFL šampioni ne dolaze u Belu kuću kod Trampa!

Autor: Tanjug

Sport

05.06.2018

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manje od 24 sata pre nego što je trebalo da bude domaćin šampionima Nacionalne fudbalske lige (NFL, američki fudbal) Filadelfija Iglsima u Beloj kući, predsednik SAD Donald Tramp odlučio je da povuče poziv osvajačima Superboula, prenosi "Glas Amerike".

Tramp je ogorčen na igrače iz NFL lige

- Filadefija Iglsi ne mogu da dovedu kompletan tim u Belu kuću na sutrašnju proslavu. Ne slažu se s predsednikom, jer on insistira da ponosno stoje kada se intonira himna, s rukom na srcu, u čast velikih muškaraca i žena u našoj vojsci i naroda naše zemlje - naveo je Tramp u saopštenju objavljenom sinoć.

Tramp je dodao da je tim želeo da pošalje manju delegaciju, ali da "1.000 navijača, koji su planirali da prisustvuju tom događaju, zaslužuju bolje''.

Navodi se da je umesto toga, Tramp poručio da su navijači i dalje dobrodošli i da će biti domaćin "drugačije ceremonije" pod nazivom "Proslava Amerike", koja će biti održana "u čast naše velike zemlje, odati poštu herojima koji se bore da je zaštite i glasno i ponosno pevaju himnu''.

Podseća se da je Tramp već duže vreme u sukobu sa NFL igračima, koji su klečali tokom intoniranja američke himne, pred početak utakmica, u znak protesta zbog policijske brutalnosti i rasne nejednakosti.

Šef Bele kuće ih je mnogo puta optužio da nisu patriote i zahtevao da se takvi protesti prekinu.

"Glas Amerike" navodi da ostaje nejasno zbog čega je došlo do promene plana, a ni Bela kuća, ni Iglsi nisu zvanično komentarisali situaciju.

Međutim, igrač Tori Smit koji je prethodne sezone nastupao za Iglse pre prelaska u Karolina Panterse i već najavljivao da neće doći u Belu kuću, odgovorio je predsedniku na Tviteru.

- Toliko laži. Nije mnogo onih koji su planirali da dođu. Niko nije odbio da dođe samo zato što Tramp insistira da da se stoji za vreme himne... Predsednik nastavlja sa širi lažni narativ da su igrači protiv vojnika - naveo je Smit na ovoj društvenoj mreži.

Smit je ocenio da je "kukavički čin otkazati proslavu zato što većina ljudi ne želi da te vidi".

- Pretvarati se da je to zbog himne je smešno - poručio je igrač američkog fudbala.

"Glas Amerike" podseća da ovo nije prvi sukob predsednika Trampa sa profesionalnim sportistima.

Ranije ove godine, šampioni NBA lige Golden Stejt Voriorsi nisu posetili Belu kuću, pošto se Tramp naljutio kada je zvezda tima Stef Kari rekao da neće doći u Belu kuću. Umesto toga, Voriorsi su odveli lokalne učenike u Nacionalni muzej afroameričke istorije i kulture u Vašingtonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading